29 / 04 / 2024

Torbalı Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nin açılışı yapıldı!

Torbalı Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nin açılışı yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi'nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nin açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi...




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Biz kendi kendine yetebilen ve ayağa kalkabilecek, 5 senede gelişen, önümüzdeki 5 sene de şaha kalkacak bir kentiz" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi'nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nin açılış törenine katılan Kocaoğlu, Anadolu’nun inancı olan Alevi toplumunun, ibadet etme, inancını yerine getirme, geleneklerini koruma ve yaşatma özgürlüğünü korumak üzere yola çıktıklarını söyledi.


Anadolu'nun zengin kültür mozaiğinin, metropol kentlerde de sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, ihtiyaç olan her yerde cemevi yapacaklarının sözünü verdi.


Kocaoğlu, 2004 yılında Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden olan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin, yerelde kalkınma modeliyle hızlı şekilde borç ödeyip bugüne geldiğini anlatarak, şöyle konuştu:


"Bugün İstanbul, kişi başına 20 litre,  Ankara  4 litre atık suyu arıtırken İzmir, kişi başına 67 litre atık suyu arıtıyor. Bunun anlamı İzmir, İstanbul ve Ankara’dan katbekat fazla yatırım yapmış. Nerede çevre, toprak, su, hava yatırımı? Bizim bu dertten kurtulmamız lazım. Biz kendi kendine yetebilen ve ayağa kalkabilecek, 5 senede gelişen, önümüzdeki 5 sene de şaha kalkacak bir kentiz. Sanayiciler, tacirler, çiftçiler ve kanaat önderleri, hep birlikte 4 milyon İzmirli ayağa kalkınca, bu kenti daha da geliştireceğiz."


Büyükşehir Belediyesi olarak 6 milyar 300 bin lira yatırım yapmalarına karşılık, merkezi hükümetin 5 milyar 300 bin lira yatırım yaptığını öne süren Kocaoğlu, "Şimdi bir hava estiriyorlar, 'Siz bize oy verin, biz size yatırım yapalım'. Bunu belli yerlerde anlatabilirsiniz ama İzmirliye anlatamazsınız, havuç gösterip oy alamazsınız. İzmirli ile barışmanız, özür dilemeniz lazım. İzmir, 'Sen bizi tehditle hizmet yapacağım diye kandırıp, oyumuzu alamazsın' diyecek. Bunu söylemek zorundayız" diye konuştu.


Kocaoğlu, İzmir Baro Başkanlığı görevi sırasında "hakim cübbelerinde Atatürk rozeti görmek istemediğine" dair sözleri nedeniyle eleştirilen CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ı, "Hakimler, bir simge taşımasın, bir işaret olmasın diye cübbe giyer. Bu laf, Atatürk düşmanlığına, bayrak düşmanlığına kadar götürüldü. Bir avukat, hukukçu olarak, CHP'den aday oldu diye linç edilmeye çalışılıyor. Buna, kimsenin hakkı yok. Herkes kendi bildiğini, projesini anlatacak. Ona, buna dedikodu yaparak, siyaset yapılmaz. Bu siyaset değil, 'çamur at, izi kalsın' politikası" sözleriyle savundu.


Manipülasyonlara karşı uyanık olmak gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, imzalı tutanaklar ilçe başkanlıklarına teslim edilinceye kadar, sandıklara sahip çıkacaklarını dile getirdi.


Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise 815 milyon liraya mal olan Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nin maliyetinin 543 milyon liralık kısmının, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını kaydetti.


Kocaoğlu’na teşekkür eden Uygur, "Alevi vatandaşlarımız, uzun yıllardır özlemini duyduğu tesiste, inançlarını geliştirerek sürdürecek. Tesisin yanı başındaki caminin de Alevi-Sünni kardeşliğine katkıda bulunacağına inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.


Toplam bin 153 metrekare inşaat alanı üzerine kurulan 2 katlı Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi'nde, cem salonu, yemekhane, kurban kesim alanı, kafeterya ve çok amaçlı salon bulunuyor.



AA


Geri Dön