17 / 05 / 2024

Torbalı Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı!

Torbalı Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı!

Torbalı Kültür Merkezi yaklaşık 16 milyon TL'ye mal oldu. Kültür Merkezi'nde dev konferans salonu, sergi salonu, sinema salonu, dev akvaryumun yanı sıra kafeterya da bulunuyor...





İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediyesi'nin ortak projesi olan Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi törenle açıldı. Törende konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı 'tramvaya karşıyım' demiş. Tramvay yeşil zeminde kimseyi incitmeden, tek sürücüyle en az 300- 400 yolcu taşıyacak çevreci bir ulaşım aracı. 26 Şubat'ta hem Konak hem Karşıyaka hatları için tramvay ihalemiz var. Metroya gelince; Narlıdere metro projemizi üç sene önce verdik. İhaleye çıkmaya o zamandan beri hazır. Otogar projesi de hazır" dedi. 


Urla'nın ve İzmir'in planlarının olmadığı iddialarına yanıt veren Kocaoğlu, "Bu koskoca bir yalandır. Burayı 1/25 binlik planı olmayan Türkiye'nin en büyük kentiyle karıştırmayın" diye konuştu. Kocaoğlu, ihalesine çıkılacak iki spor tesisine ilişkin ise şunları söyledi: "Sahildeki Karşıyaka spor sahası ve Konak'taki Gürsel Aksel stadında da bir rant oyunu oynanıyor. Bu iki kıymetli arazi, stat yapacağım diye AVM'ye, dükkanlara çevrilecek." Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na tesis için yaptıkları destekten dolayı teşekkür etti.


Tesiste neler var?

Yıkılan eski Çamlık Gazinosu'nun bulunduğu bin 400 metrekarelik alanda 2008 yılında Kültür Merkezi yapılması için inşaat çalışmaları başlamıştı. İlçedeki sanat aktiviteleri açısından önemli bir eksikliği giderecek olan Kültür Merkezi yaklaşık 16 milyon TL'ye mal oldu. Kültür Merkezi'nde dev konferans salonu, sergi salonu, sinema salonu, dev akvaryumun yanı sıra kafeterya da bulunacak. 7 bin 800 metrekarelik alana sahip tesiste, ayrıca sanat ve kültür atölyelerinde gençler sanatsal faaliyetlerini geliştirebilme imkanı bulacak.


Yeni Asır




Geri Dön