30 / 04 / 2024

Ankara'da Mardin Kültür Evi törenle hizmete açıldı!

Ankara'da Mardin Kültür Evi törenle hizmete açıldı!

MAREV Ankara Şube Başkanı Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy, "Mardin Kültür Evi birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirecek, birbirimize kenetleyecek ve dayanışmayı sağlayacak bir hizmettir" dedi...



MAREV  Ankara  Şube Başkanı Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy, "Mardin Kültür Evi birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirecek, birbirimize kenetleyecek ve dayanışmayı sağlayacak bir hizmettir" dedi. 


MAREV Ankara Şubesi'nin öncülüğünde iki yıl önce temeli atılan Mardin Kültür Evi hizmet binası törenle açıldı. MAREV Ankara Şube Başkanı Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy'un ev sahipliğini üstlendiği törene, Türkiye'nin değişik yörelerinde yaşayan Mardin sevdalıları yanı sıra Cumhurbaşkanlığı eski Genel sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mardin eski Valisi Danıştay Üyesi Temel Koçaklar, Adalet eski Bakam Necat Eldem, Mardin Milletvekili Erol Dora, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Mardin eski Valisi Alaattin Turhan ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Mardin sevdalısı Prof. Dr. Metin Sözen, MAREV Yönetmenler Kurulu Başkam Haluk Eldem, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu, eski Milletvekilleri Süleyman Bölünmez, Nihat Eri, Süleyman Çelebi, Cüneyt Yüksel, MARSEV Genel Sekreteri emekli General Yavuz Ölçen, emekli General Aziz Öztürk, İzmir, Adana, İskenderun, Gaziantep, İstanbul STK ve dernek heyetleri, Mardin eski Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Kabala eski Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu ve Mardin'e gönül veren kalabalık bir topluluk katıldı. 

Mühendisliğini Fuat Aysoy, dış cepheleri Mardin taşları ve Zinciriye Medresesi'ni andıran kapılan İnşaat Mühendisi Yavuz Ölçen yapü. Taziye evi ve bir çok sosyal tesisi içinde barındıran Mardin Kültür Evi dört milyon TL'ye mal oldu. 

Törende bir konuşma yapan MAREV Ankara Şube Başkanı eski Ulaştırma Bakam İbrahim Aysoy duygulu bir şekilde konuşmasını yaparken ağlamamak için kendini zor tuttu. Aysoy, "Bugün çok mühim bir gündür. Yıllardır arzu ettiğimiz ve yapmak istediğimiz Mardin Kültür Evi acılısını, MAREV Ankara Sube Başkanı Ulaştırma eski Bakanı ibrahim Aysoy, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin eski Milletvekili Cüneyt Yüksel, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez yaptı. 


Mardin Kültür Evi birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirecek, birbirimize kenetleyecek ve dayanışmayı sağlayacak bir hizmettir. On altı ay gibi kısa süre bir süre içerisinde hizmete açılan kültür evine yardım eden, hizmet eden hemşerilerimizin isimleri yazılacak ve binanın girişine asılarak ömür boyu herkese örnek olacak şekilde kalacaktır. 


Vakfımıza mevcut olan sadece üyeler değil herkesin bu vâkıfa kaydını yaptırmalarını istiyorum.

Bu vakfa yapacakları bir yardım, okumak isteyen yardıma muhtaç olan bütün hemşerilerimize yapılmış olacaktır. Vakıf başkanlığım süresince, İstanbul'daki MAREV binası gibi bizimde bir tesisimizin olması tek arzum ve isteğimdi. Bu arada mühendislik ve mimarlık konusunda başta Prof. Dr. Metin Sözen ve Aysoy Ailesi; inşaatı sırasında büyük katkılar yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu arada her zaman haberlerimizi miyet Gazetesi sahibi Halil Arslan ve Mardinli muhabir arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Sağlığım nedeniyle artık beni Vakıf başkanlığından bağışlamanızı rica ediyorum" diye konuşmasını tamamlayan Aysoy ayakta alkışlanarak, Vakıf başkanlığından ayrılmaması istendi. 

Daha sonra söz alan MARSEV Başkanı Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, konuşmasında her şeyden önce kesinlikle İbrahim Abi'mizin ayrılmasına izin vermeyiz. Şu anda gerçekleşmiş bir hayali görüyoruz. Böyle bir projenin yapılması ve gerçekleşmesi çok büyük anlam taşımaktadır. Metin Sözen hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım" dedi. 


MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu ise "2003 yılında faaliyete açtığımız genel merkezimiz MAREV İstanbul Ataşehir tesisleri maddi manevi anlamda gücümüze güç kattı. Hem de vakfımızın ve Mardin'in yurt çapındaki algısına eşsiz bir katkı sağladı. Ülkemizin ekonomik olarak sıkıntılı günler yaşadığı bir dönemde tüm örnek bir dayanışma sergileyerek bizlere kazandırdığı Ataşehir tesislerimiz pek çok sivil toplum kuruluşunun gıpta, hatta belki bir parça kıskançlık ile baktığı ve örnek aldığı bir yapım kompleksi olmuş idi. 25. Kuruluş yılımızı kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde Ankara şubemizin vakfımıza kazandırdığı başkentin göbeğindeki işte bu yapı da tüm Mardinlilerin bir kez daha göğsünün kabarmasına sebep olacak çaptadır. İbrahim Aysoy'u yalnız bırakmayarak hizmette bulunan geçmiş dönemlerin yönetim kurulu üyelerine ve özellikle bu proje döneminde görev yapan yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Projenin ilk adımından itibaren maddi desteğini esirgemeyen ama bundan da önemlisi büyük mesai veren ve bütün imkânlarını seferber eden gecesini gündüze katarak bu eşsiz yapının inşasını sağlayan Fuat Aysoy'a canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Çankaya Belediyesi tarafından tarafımıza tahsis edilen bu arsa üzerinde kurduğumuz tesisler ile kamusal bir hizmet gerçekleştirmiş olacaktır. Mardin Kültür Evi projemize inandıkları için geçmiş dönem başkanları Muzaffer Eryılmaz, Bülent Tanık ve şimdiki Belediye Başkam Alper Taşdelen'e minnet ve şükran borçluyuz" şeklinde konuştu. 

Çankaya Belediye Başkam Alper Taşdelen yaptığı konuşmada, Mardin Kültür Evi'nin hizmete girmesinin büyük önem taşıdığım belirterek, "Çünkü Mardin dillerin ve dinlerin, kültürlerin ana merkezi bunu taktir etmemek elde değildir. Mardin Kültür Evi'ni hoşgörülerin evi olarak görmekteyim. Yapana, sebep verene ve bundan evvelki meslektaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum" dedi. 

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz konuşmasında, insanlar doğdukları yerde yaptıkları ile attıkları temellerle, verdikleri eserler ile anıldığını belirterek, "Mardin Kültür Evi, güzellikleri ve anıları ile Mardin'e hizmet vermiş olacaktır. Bu güzelim bina, Mardin yapı taşlan ile mimarlığı süslenmiş olup bölgeye örnek olacaktır" dedi. Konuşmasında Mardin'den de haberler veren Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Mutluyum, son günlerde Mardin en harekeüi günlerini yaşıyor. Geçen günlere nazaran Mardin'e gelen yerli yabancı ziyaretçilerin bu dönemde, bir önceki yıla göre yüzde 35 arttığını görmekteyiz. Mayıs sonuna kadar hiçbir otelde yer kalmamıştır. Doluluk oranı yüzde yüz. Bu bize mutluluk veriyor. Türkiye'nin en huzurlu ve en güvenli şehirlerinden birisi Mardin'dir" diyerek konuşmasını tamamladı. 


Konuşmalardan sonra MAREV Ankara Şubesi tarafından oluşturulan Devlet Halk Danslan Sanatçısı Arif Çelik yönetimindeki koro, Türkçe, Künçe, Arapça ve Ermenice eserleri seslendirdi. Tören sonunda MARSEV tarafından hazırlanan onur plaketi, Adalet eski Bakanı Necat Eldem tarafından MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy'a takdim edildi. 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön