28 / 04 / 2024

Torun Center projesinin önündeki 10 bin metrekarelik alan park için ayrıldı!

Torun Center projesinin önündeki 10 bin metrekarelik alan park için ayrıldı!

Torunlar GYO, Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerindeki Torun Center projesinin önündeki 10 bin metrekarelik alanı park için ayırdı. Komşu projedeki meydanla birleştiğinde 3 futbol sahası büyüklüğünde şehir parkı yapılacak...



Torunlar GYO, Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerindeki Torun Center projesinin önündeki 10 bin metrekarelik alanı park için ayırdı. Komşu projedeki meydanla birleştiğinde 3 futbol sahası büyüklüğünde şehir parkı yapılacak.



Torunlar GYO tarafından İstanbul'un merkezinde, eski Ali Sami Yen Stadyumu arsası üzerinde hayata geçirilen Torun Center, Mecidiyeköy'ün çehresini değiştirecek. Şirket, 1 milyar liralık projenin önündeki araziye 10 bin metrekarelik park yapma kararı aldı. Torunlar, mülkü kendine ait olan arsayı kullanacak. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, bölgede kamuya açık şehir parkı ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Torun, "Bizim projemizin ve yan arazideki projenin mimarı Emre Arolat. Birbiriyle bütünlük sağlanacak iki proje toplamında 3 futbol sahası büyüklüğünde şehir parkı oluşacak" dedi. Ali Sami Yen'in tarihi ve önemini anlatacak bir heykel de yapacaklarını dile getiren Torun, projedeki ünitelerin 6'ncı kattan sonra İstanbul ve deniz manzarası göreceğini ifade etti. 


YÜZDE 30'U TAMAMLANDI 

2015 yılı 3'üncü çeyreğinde teslimlere başlayacaklarını açıklayan Torun, "Kaba inşaatının yüzde 67'sini, toplamın ise yüzde 30'unu tamamladık. Ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşan projede 42 katlı kulelerde 27'nci kata ulaşıldı" diye konuştu. Konutların metrekare satış fiyatının 5 bin 500, ofislerin de 4 bin 500 dolardan başladığını belirten Torun, "Konutların yüzde 32'si, ofislerin ise yüzde 35'i satıldı" dedi. 


SATIŞ GELİR HEDEFİ 1.5 MİLYAR

Yatay ofis bloklarında bahçeli ve teraslı yerler tasarladıklarını belirten Torun, proje genelinden KDV hariç 1.5 milyar lira satış geliri beklediklerini söyledi. 100 ila 430 metrekare arasında değişen daire seçenekleri olduğunu söyleyen Torun, en çok 1+1 ve 2+1 dairelerin talep gördüğünü, 367.2 milyon liralık taahhütlü ön satış yaptıklarını kaydetti. Toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 69 bin metrekare konut, 89 bin metrekare ofis ve ticari alan bulunuyor.


2 MİLYARLIK YATIRIM YOLDA

Emre Torun, Torunlar GYO'nun 2017 yılına kadar arsa bedelleri hariç 2 milyar liralık yatırım planladığını da söyledi. Paşabahçe'deki projeleri için otel markalarıyla görüşmelere başladıklarını belirten Torun, Eyüp'te inşa edecekleri 4 bin konutluk proje için de yaklaşık bin adet ön talep topladıklarını ifade etti. Yabancı yatırımcıların Türk gayrimenkul piyasasına ilgisinin arttığına dikkat çeken Torun, yurtdışı fuarlarına katılarak yeni projelerini tanıtacaklarını söyledi.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön