19 / 05 / 2024

Torun Center'da trafik artmasın diye AVM yapılmadı!

Torun Center'da trafik artmasın diye AVM yapılmadı!

Ali Sami Yen'in arsasına yapılan Torun Center, ofis ve rezidanstan oluşuyor. Trafiği artırmamak amacıyla projede AVM'ye yer verilmemiş.




Bir dönemler futbol heycanının yaşandığı Mecidiköy'deki Ali Sami Yen'de artık 'iş' heycanı yaşanacak. Torunlar GYO'nun Ali Sami Yen'in arsası üzerinde inşa ettiği proje "Torun Center" ismiyle satışa çıktı. 36 katlı bir ofis kulesi ve 42 katlı rezidanstan oluşacak projede satış fiyatları 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar arasında değişiyor. Toplam 1 milyar TL yatırım tutarına sahip olan ve 2015 yılının 3. çeyreğinde tamamlanacak olan proje, 10 bin metrekarelik kent alanıyla dikkati çekiyor. Projeyle ilgili bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Mimari özellikleri ile şehre ve bölgeye değer katan projemiz 19 bin metrekarelik peyzaj alanıyla şehir merkezinde tek olma özelliğinde. Projeyi oluşturan Torunlar GYO'nun marka değerini bu projeye katmak istediğimiz için ismini Torunlar Center olarak koyduk" dedi.

 

AVM ve ofis alanında ön plana çıkan bir firma olarak herkesin bu projede kedilerinden AVM beklediğini aktaran Torun, "Ancak biz bölgenin şartlarını dikkate alarak lokasyona uygun proje yapmaya önem veriyoruz" dedi. İstanbul'da fiyatlarının dünyanın önemli şehirlerinin gerisinde kaldığını aktaran Aziz Torun, "Monaco'da şehir merkezinde 120 metrekarelik bir dairenin metrekare fiyatı 50 bin dolar iken, Londra'da 30 bin dolar, Moskova'da 18 bin dolar seviyesinde. İstanbul ise hala 4 bin 500 dolar. Bu da istanbul'un değer kazanacağını gösteriyor" dedi. Yabancı talebiyle fiyatların çok yukarı çıkacağı görüşünü dile getiren Torun, "Konut kulesinde metrekare satış fiyatları 5 bin 200 ile 8 bin 300 dolar arasında" dedi.

 

3 futbol sahası kadar yeşil alan

 

Projenin Mimari Emre Arolat ise kentsel ve toplumsal verileri hesaba katarak projeyi yaptıklarını belirterek, "Konum olarak İstanbul'un turistik haritasının tam merkezinde duruyor. 

Ancak İstanbul yeşil alanlarını kaybediyor. Biz de bu projeyle çevrenin sosyal hayatını ve yeşili  üst noktaya taşımayı hedefliyoruz. Yan parseldeki Likör Fabrikası'nın arazisini  değerlendiridiğimiz için Mecideköy'de 3 futbol sahası alanı büyüklüğünde bir alanı kent parkı yaparak halka açacacağız" dedi. Arolat, rezidansların ve ofislerin camının açılacağını söyledi. Projeyle Mecidiyeköy'e gelen yoğunluğun bölgenin herhangi  bir yerindeki yoğunluktan daha düşükolacağını belirten Arolat, "Proje 2.5 emsalin içinde kalıyor. Bu emsalle 15-20 apartman yapılabilirdi. Torun Center'ın bulunduğu çevreye bir AVM ya da satış ağırlıklı bir proje yapılmış olsaydı trafik yüküne yüzde 25 ek yoğunluk getirecekti" dedi.


Dünya


Geri Dön