27 / 04 / 2024

Torunlar GYO konut projeleri yeni KDV oranından etkilenmeyecek!

 Torunlar GYO konut projeleri yeni KDV oranından etkilenmeyecek!

Torunlar GYO, Mall Of İstanbul Residence, Mecidiyeköy Ali Sami Yen Residence ve Korupark Evleri gibi projelerinin ruhsatı, 1 Ocak 2013'ten önce alındığı için, yeni KDV oranından etkilenmeyeceğini açıkladı...




Torunlar GYO tarafından yapılan açıklama;


Bilindiği gibi, 01.01.2013 tarihinden itibaren konutta KDV düzenlemesi değiştirilmiş ve KDV oranları belli koşullara tabi olarak yükseltilmiştir.  Ancak 01.01.2013'ten önce yapı ruhsatı alınan konutlar için KDV oranı 150 m2'ye kadar %1 olarak uygulanmaya devam edecektir. 


Şirketimizin gelirlerinin önemli bir kısmı, sahip olduğu AVM kira gelirlerinden oluşmaktadır. Bunun yanısıra,  portföyümüzde  inşaatı devam eden konut ve ofis projeleri bulunmaktadır. KDV'ye ilişkin yeni düzenlemenin şirketimizin devam eden konut projeleri olan Mall of İstanbul Residence, Mecidiyeköy Ali Sami Yen Residence ve Korupark Evlerine KDV açısından herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır. Zira, bu projelerimizin yapı ruhsatı 01.01.2013'ten önce alınmış olup, 150 m2'ye kadar olan konutlar %1 KDV'ye tabi olarak satılmaya devam edecektir.


Geri Dön