06 / 05 / 2024

Torunlar GYO ofis miktarına 32 bin metrekare daha ekleyecek!

Torunlar GYO ofis miktarına 32 bin metrekare daha ekleyecek!

Ofis projelerine 2007 yılında Nish İstanbul ile başlayan ve bugüne kadar 17 bin metrekarelik ofis projesi tamamlayan Torunlar GYO, Mail of İstanbul'un ofis kulesi ile birlikte tamamlanan ofis miktarını 32 bin metrekare daha artıracak...



Ofis projelerine 2007 yılında Nish İstanbul ile başlayan ve bugüne kadar 17 bin metrekarelik ofis projesi tamamlayan Torunlar GYO, Mall of İstanbul'un ofis kulesi ile birlikte tamamlanan ofis miktarını 32 bin metrekare daha artıracak. Mail of İstanbul projesindeki ofislerin yüzde 85'i ise satılırken, ofislerin önümüzdeki aylarda konutlarla beraber teslime hazır hale geleceği belirtildi. Ofis projeleri hakkında bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, 400 milyon TL yatırımla hayata geçirdikleri Torun Tovver'ın Türkiye'nin tek başına ofis olarak en büyük yapılarından biri olacağım belirterek, projeyi 2014'ün 2. çeyreğinde tamamlayacaklarını söyledi. İstanbul'un iş merkezinin kalbinde Esentepe'de yükselen bu ofis binasıyla A sınıfı ofis standartlarını kiracıların hizmetine sunacaklarını söyledi. 2015'in 3. çeyreğinde tamamlanacak olan Torun Center projesinin yüzde 45'inin konut, yüzde 55'inin ofisten oluşacağını kaydeden Torun, "Burada da iki ayrı konseptte, 'Ofis Kule' ve 'Bahçe Ofislerimiz olmak üzere toplam 67 bin metrekare ofis alanı bulunuyor. Birkaç ay önce satışa sunulan projemiz, Mecidiyeköyün merkezinde, eski Ali Sami Yen stadının bulunduğu arsada yükselmeye devam ediyor" dedi. 


1300 metrekare ofis imkanı Mail of istanbul'da 26 katlı ofis kulesinde 32 bin metrekarelik brüt satılık alanları bulunduğunu dile getiren Emre Torun şu bilgiyi verdi:"Bunun yüzde 85'i satıldı ve önümüzdeki aylarda konutlarla beraber teslime hazır hale gelecek. Kat bahçeleri ve zengin seçenekleriyle 76 metrekareden yaklaşık 1300 metrekareye kadar (tam kat) çeşitli seçeneklerle ofis sahibi olmak mümkün." Torun Center bahçe ofislerinde 105 metrekareden başlayıp 1150 metrekareye kadar uzanan 113 birim, ofis kulesinde ise 300 metrekare ile 420 metrekare arası değişen 113 birim yer alıyor. Metrekare fiyatları bahçe ofislerde 4 bin dolardan başlıyor. Ofis Kuleler ise 6 bin dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor. 


Ofis projelerinin her birinde; 24 saat güvenlik ve bina bakımı gibi standart hizmetlerin yanı sıra, concierge hizmetleri, vale, kuru temizleme, housekeeping gibi hizmetlerin verileceğini kaydeden Torun, hedeflerinde ilk etapta İstanbul'un önemli ve lokasyonlannda konut ve otel projeleri bulunduğunu söyledi. Merkezde A sınıfı ofis ihtiyacı var İstanbul'un merkezi iş alanında öncelikli olarak 'A' sınıfı ofis ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Emre Torun, "Buna ek olarak en yoğun ofis ihtiyacı olan ana ve ikincil iş merkezleri alanlarında ise ofis niteliği taşıyan binalar yeterli değil. Halihazırda konut özelliği taşıyan binalar ile bu ihtiyaçlar giderilmeye çalışılıyor" dedi. Torun, pazarın daha hızlı büyüyebümesi için planlı şekilde yeni iş merkezlerinin üretilmesi ve arsa bedellerinin azalması gerektiğini kaydetti. 


Bahçesi olan ofisler ön plana çıkıyor Emre Torun, son dönemde öne çıkan trendler arasında 'yeşil/ çevreci ofisler" ve'bahçe ofislerin' dikkat çektiğini söyledi. Bu tip yapıların pazarda da hem kiralamal hem de satış açısından çok talep gördüğünü vurgulayan Torun, 'yeşil A çevreci ofislerde' enerji tüketimi ve periyodik masrafların daha az olmasının öncelikli bir tercih ortaya koyduğunu belirtti. Bahçe Ofisler'in ise hem A sınıfı ofis özelliklerinden istifade etmek hem de çok katlı binalarda olmak yerine, yeşile, bahçeye ve açık havaya yakın olmak isteyenlerin tercihi olduğunu anlatan Torun. "Alternatifleri az ve fiyatları daha uygun olduğundan iyi birer yatırım olarak görülüyorlar" dedi. 


Dünya Gazetesi 



Geri Dön