09 / 05 / 2024

Torunlar, Zafer Plaza'da TL ile kiralamaya geçiyor!

Torunlar, Zafer Plaza'da TL ile kiralamaya geçiyor!

Torunlar Holding Başkanı Aziz Torun, TL ile kiralamaya Zafer Plaza'dan başlayacaklarını söyledi. Torun, kiracıyla anket yapıp sonuçlara göre tarihi belirleyecek



Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, TL ile kiralamaya Zafer Plaza'dan başlayacaklarını söyledi. Kura dayalı hareketin riskli olduğunu dile getiren Torun, "Eylülde kur yüksek olduğu için perakendeci kötü bir ay geçirdi ama ekimde kur düşünce satışlar arttı. Duruma bu pencereden bakınca TL ile kiralama son üç yılda kiracıya yaradığı için cazip geliyor. Ama uzun vadede aynı şey geçerli olmaz" dedi.

EĞLENCE İŞ OLUYOR

Sahibi olduğu Zafer Plaza, Torium, Korupark, Deepo AVM'lerde eğlence işini üstlendiğini belirten Torun, AVM'lerindeki bütün sinemaları kendilerinin işlettiğini söyledi. "Antalya'da Deepo'yu açarken sinema işletmecisi bulamayınca bu işe girdik. Bugün 30 salonlu sinema işletmecisiyiz. Fiyat politikasını da kendimiz belirliyoruz. Sinema bileti başka sinemalarda 12-13 lira iken bizde 6 lira. Alışveriş yapana sinema bedava kampanyaları yapıyoruz" dedi. Eğlence işini şirketleştirmek istediklerinin de altını çizen Torun, snowpark'tan sonra Mall of İstanbul'da da büyük bir eğlence alanı yapacaklarını ve bunu takiben bir entertainment (eğlence) şirketi kurabileceklerini söyledi. Mall of İstanbul, Torun Plaza, Korupark Terasevler ve Ali Sami Yen projelerine 2014'e kadar 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını dile getiren Torun, uygun gördükleri ihalelere de gireceklerini söyledi. Torun, "İşletme her yerde işletmedir. Liman işletebiliyorsak karada da bir kurumu işletebiliriz. Ayrıca özelleştirmelerle de ilgileniyoruz" dedi.

Mütekabiliyet kiraları artırmaz korkmayın

Mütekabiliyetle ilgili de konuşan Aziz Torun, çıkması beklenen yasayla yeni bir müşteri kitlesi yaratılacağını ifade etti. Torun, şunları söyledi: "Tüketici kiralar artacak, ev almak zorlaşacak diye düşünmesin. Mütekabiliyet ile arzın sadece yüzde 10'unu satabiliriz. Ebedi bir ihracat girdisi, fırsatı kaçırmamalıyız."

Fitch faiz lobisi yapıyor

Türkiye'nin notunu yükseltmeyip aksine düşüşe geçiren kredi derecelendirme kuruluşlarının finans lobisi yaptıklarını belirten Torun, bölgesel ve ülkesel krizlerin de arkasında bu lobinin olduğunu söyledi. Torun "Türkiye'nin notunu düşük tutup faizi yükselterek kolay para kazanma derdindeler. Frmaların iştahı kesiliyor. Bu da Türkiye'ye pahalıya patlıyor" dedi.

Yalı aldı ama hâlâ dam akar diye korkuyor

Boğ az'da 11.5 milyon dolara yalı alan Torun buna rağmen yağmur yağdığında 'dam akar' diye endişeleniyor. Evin damı aktığı için annesinin evin her köşesine kovakoyduğunu belirten Torun, "Ne zaman yağmur yağsa bir yer akıyor mu diye endişelenirim. Krizler de insanlarda bu etkiyi yaratıyor. Döviz artışına olan tepkisi altında da bu yatıyor" dedi.
Sabah/PINAR ÇELİK


Geri Dön