Ekonomi

Torunu olanlar müjde! Paralar PTT'den yatırılacak…

Torunu olanlara para desteği… Her ay 425 lira ödenecek. Maaşlar PTT aracılığı ile yatırılacak. Devletten torun bakanlara maddi yardım açıklaması geldi. 2022 yılında torun bakımı desteğinin miktarı arttı. İşte toruna bakım maaşına ilişkin bilgiler...Her ay 425 lira PTT aracılığı ile yatırılacak

Torunu olan vatandaşları müjdeli haber geldi. Her ay 425 lira PTT aracılığı ile yatırılacak. Devletten torununa bakan vatandaşlara maddi yardım açıklaması yapılmıştı. 2022 yılında torununa bakma parası tutarında artış yaıldı. 

Büyükannelere "toruna bakma parası" adıyla devlet tarafından 425 lira ödeniyor. Torun bakma parası hakkında başvuru şartları da belli oldu. Torununa bakan anneanne ve babaannelere verilecek ödemelerle alakalı bazı şartlar aranıyor…

TORUN BAKMA PARASI NE KADAR OLDU?

Doğumun ardından iş hayatına devam etmek isteyen anneler için çocuklarına bakacak büyükanne veya dedelere torun bakma parası ödenecek. Devlet tarafından ödenen bu desteğe halk arasında torun parası ismi veriliyor. 

Torun bakma parası için de 425 lira para ödeniyor. 

Destek ödemeleri ise PTT aracılığı ile gerçekleşecek. 

TORUN PARASI ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Torun parası yardımı, 18 yaşından büyük ve 65 yaşını doldurmamış olan TC vatandaşı kişilere yapılıyor. Başvuru tarihi itibarıyla bakımı üstlenilecek çocuğun 3 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Anne ve babanın ücret gelirinin belirtilen sınırı aşmaması ve annenin işvereni ile üçüncü dereceye kadar akrabalığk ilişkisinin bulunmaması da başvuruda aranan şartlar içinde ye alıyor. 

TORUN PARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Devletin karşılıksız olarak ödediği torun parası yardımına büyükanne veya dedenin çocuk bakımına engel olacak ruhsal veya fiziksel hastalığının bulunmaması da gerekiyor.

Torun bakma yardımından yararlanmak isteyen kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmî web sayfası üzerinden başvuru yapabilecekler. 

 

Başvuru formuna ayrıca belge de eklenmesi gerekli. Forma ek olarak büyükanne ya da dedenin esenlik tutanağı belgesinin de eklenmesi gerekli. Bu belgelerin tamamlanması sonucu ikamet edilen Şehirdeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine ya da Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüklerine başvuru yapılabilir.

ŞOK Marketlerde büyük kampanya! İşte 16 Nisan 2022 Şok aktüel kataloğu ve fiyat listesi

Resmen kabul edildi! Dolar ve Türk lirası olanlar dikkat.. 2022 yılı sonuna kadar süre verildi

A101'de XBox S Series Microsoft Oyun Konsolunu indirimle satışta! 2 oyun hediyeli! İşte 15 Nisan 2022 fiyat listesi...