21 / 05 / 2024

Tosçelik, liman, enerji ve filmaşin yatırımına odaklandı!

Tosçelik, liman, enerji ve filmaşin yatırımına odaklandı!

Yılda 500 bin ton çelik yapı profilleri üretimi yaptıklarının altını çizen Tosyalı, bu tesiste ulusal ve uluslararası standartlarda İPE profilleri, NPU profilleri, NPI profilleri, eşit kenar ve çeşit kenar köşebent üretimleri yapıldığını anlattı.




Tosyalı Demir-Çelik tesislerinde ise iki ayrı haddehanede yılda 500 bin ton çelik yapı profilleri üretimi yaptıklarının altını çizen Tosyalı, bu tesiste ulusal ve uluslararası standartlarda İPE profilleri, NPU profilleri, NPI profilleri, eşit kenar ve çeşit kenar köşebent üretimleri yapıldığını anlattı. 

Tosyalı, Tosçelik Granül Sanayi'de ise holdingin diğer kuruluşlarından çıkan çelik hurdalardan düşük karbonlu çelik bilye üretildiğini ifade ederken, tesisin faaliyet alanında Avrupa'da ilk üç firma arasında yer aldığını ve yurtiçindeyüzde 60'a yakın pazar payı bulunduğunu kaydetti. 

2015 yılı ihracatı 1 milyar doları geçecek Tosyalı Holdingin her yıl düzenli olarak büyüyen bir şirket konumda olduğunu ifade eden Şerif Tosyalı, bu yıl ortalama yüzde 17 oranında büyüme kaydettiklerini aktardı. Üretimlerinin önemli bir kısmım düzenli olarak 70'in üzerinde ülkeye ihraç ettiklerini dile getiren Tosyalı, 2012 yılı ihracatının 500 milyon dolar seviyesine ulaştığını kaydetti. Tosyalı, "2013 yılında ise mevcut 10 aylık ihracat performansına göre Tosyalı Holding'in yıllık düzeydeki ihracatı 650 milyon doların üzerinde. 2014 yılında ihracatın 805 milyon dolar ve 2015 yılında ise 1.1 milyar dolar olması hedeflenmektedir. 


Osmaniye'deki tesislerine 13 kilometre mesafede Erzin Burnaz Mevkii'nde Doğu Akdeniz'in en büyük liman tesisini kuracaklarını söyleyen Tosçelik Yassı ve Yapısal Çelik Osmaniye Tesisleri icra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, 10 milyon ton/yıl kapasiteli limanın, Osmaniye ve GAP bölgesinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde planlandığını ve liman projesinin Osmaniye'yi dolaylı olarak denize bağlayacağını vurguladı. 




Dünya


Geri Dön