02 / 05 / 2024

Toskana Vadisi'nin ilk fidelerini çocuklar dikti

Toskana Vadisi'nin ilk fidelerini çocuklar dikti

Türk gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getiren Emaar Türkiye'nin Toskana Vadisi Projesi için 40 tır bitki Toskana'dan özel olarak getirtildi



Bölgenin bitki örtüsünün simgesi olan kalem servi ve fıstık çamlarının da bulunduğu toplam 90 bin ağaç ve bitkinin yer alacağı prejenin ilk fideleri ise Kültür 2 bin öğrencileri tarafından dikildi.  Emaar Türkiye'nin ilk projesi Toskana Vadisi Evleri mimarisi dışında çevre düzenlemesiyle de Toskana'yı Türkiye'ye taşıyor. Mimarisinde İtalya'nın Toskana Bölgesi'ndeki evlerden ilham alınan ve bölge isimleriyle de İtalya'dan esinlenilen projenin ağaçları da İtalya'dan getirtildi. 

İtalya'nın Toskana bölgesine özgü servi, fıstık çamı ve zeytin ağaçları, Emaar Türkiye'nin Toskana Vadisi Projesi'nde yer alan yeşil alana 9 Mayıs Cumartesi günü dikildi. Özel olarak getirtilen ağaçlar, Kültür 2000 Okulları ile gerçekleştirilen bir etkinlikle yine Kültür 2000 öğrencileri tarafından dikildi. Dikim sonrası öğrenciler kendileri için özel olarak hazırlanan çocuk parkında gün boyu keyifli ve eğlenceli saatler yaşadı. Projede yer alan 2000 dönümlük arazinin yüzde 75'i yeşil alandan oluşuyor. 


Toskana Vadisi'nde yaşam başlıyor

Emaar Türkiye tarafından 2006 yılında yapımına başlanan ve 4 etapta bitirilmesi planlanan Toskana Vadisi'nin ilk faz evleri sahiplerine kavuşuyor. 2009'un ilk yarısında 1. etap ev teslimleri tamamlanacak olan Toskana Vadisi'nde sakinlerinin kendilerini her an özel hissedecekleri yeni bir hayata yaz aylarında başlanacak. Projenin ilk fazında satışa sunulan büyük metrekareli villalardan sonra, 2. etapta satışa sunulan daha küçük metrekareli ikiz villalar ve villa daireler de yoğun ilgi görüyor. Emaar Türkiye, Toskana Vadisi Evleri'nin satışında müşterilerine yeni finansman modelleriyle çok cazip ödeme koşulları da sunuyor. 


"Toskana Vadisi Yaşam ve Spor Kulübü" ile proje içindeki diğer sosyal fasiliteler, Toskana sakinlerine sağlıklı ve doğal bir yaşamın kapılarını açacak. İstanbul'un hızla yükselen bölgelerinden Büyükçekmece'de, 1.7 milyon metrekarelik geniş bir alanda 700 milyon dolar yatırım bedeli ile inşa edilen Toskana Vadisi, 12 farklı tipte toplam 540 lüks villa, ikiz villa ve Toskana dairelerinden oluşuyor. Büyükçekmece Gölü ve Marmara Denizi'nin etkileyici manzarasında, tertemiz bir hava ve ılıman bir iklimde, dünya standartlarında tasarlanmış evlerde huzurlu bir yaşam imkanı sunan projeyi ABD merkezli mimarlık şirketi JZMK California ve Türk mimar Ahmet Erdinç yönetimindeki AE mimarlık üstlendi. Projenin rekreasyon merkezi ise Mimar Mahmut Anlar'ın imzası taşıyor.


Geri Dön