29 / 04 / 2024

Tosya atıksu arıtma tesisinin yapımı sürüyor!

Tosya atıksu arıtma tesisinin yapımı sürüyor!

28 bin metrekare alan üzerine kurulu Tosya Atık Su Arıtma Tesisi, havalandırma, deşarj üniteleri ve yer yer 4 metreyi bulan istinat duvarlarının yapımı hızla devam ediyor.



Tosya Belediyesi tarafından ilce trafiğinin rahatlaması, şehir merkezinin rahat bir nefes alması ve yıllardır kullanılarak hijyenik özelliğini yitiren sebze ve meyve pazarının yenilenmesi amacıyla hızlıca projelendirilen ve yapımına başlanan yeni kapalı sebze ve meyve pazarında çelik konstrüksiyon, alt yapı. sosyal donatılar, perde duvar ve yaya yolu kaldırım çalışmaları tamamlandı. Bir cok acıdan bölgede ilk olacak yeni sebze ve meyve pazarının kolay ulaşım imkanına sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Kazım Şahin; Tüm Tosyalı hemserilerimizin rahatça alış veriş yapabileceği bir kompleks hazırlıyoruz. 


Kolay ulaşım imkânının yanı sıra çevre birimleri ile sadece bir pazar alanı değil ilçeye yeni bir sosyal alan kazandırıyoruz." dedi. 28 bin metrekare alan üzerine kurulu Tosya Atık Su Arıtma Tesisi, havalandırma, deşarj üniteleri ve yer yer 4 metreyi bulan istinat duvarlarının yapımı hızla devam ediyor. 300 günde tamamlanarak Devrez Cayfnın kirlenmesini önleyecek olan atık su arıtma tesisi günde 3 bin 500 metreküp suyu mikrobiyolojik temizlemeyle arıtacak. Izgara binası, kum tutucu, havalandırma, son çöktürme ve deşarj ünitelerinden oluşan Tosya Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Kazım Şahin. "Yıllardır kirletilen Devrez Çayı nın suyuyla yapılan tarım, sebze ve meyvecilik, kirletilen çevre ve tüm önemli sağlık sorunları dikkate alındığında Tosya için hayati önem taşıyan projenin kısa sürede gerçekleşecek olması Tosya'mız adına heyecan vericidir. Tosyalı hemserilerimiz. çiftçimiz, hayvancılıkla uğrasan kıymetli kardeşlerimiz acısından son derece önemli olan arıtma tesisinin hayata geçmesi ile Tosya bir kat daha değer kazanacak" seklinde konuştu. 


Yeni bir Tosya inşa ediyoruz' Dev projelerle ilçeyi yeniden insa ettiklerini belirten Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin iddialı konuştu "Yeniden insa edilen Tosya bir kat daha değerlenecek." 


Kamu yatırımlarının takibi, geleceğe yönelik modern hizmetlerin hayata geçirilerek, Tosya'nın adeta yeniden iman için çalıştıklarını dile getiren Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, göreve geldiklerinde ilçe tarihinin en büyük sel felaketlerinden birisiyle boğuştuklarına dikkat çekerek yatırımlarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Atık su antma tesisi, sıcak, soğuk asfalt ve parke yol yapım çalışmaları, yeni yeşil alanların hayata geçirilmesi, ÎŞKUR projeleri,  TOKİ  bünyesinde yapılacak yeni toplu konut hamleleri, doğal gaz dağıtım çalışmalan, meslek yüksek okulu ek bina inşaatı, yeni sebze ve meyve pazan, kamu yatınmlanmn takibi ve geliştirilerek hızlıca hizmete konulması, araç ve ekipman parkının genişletilmesi ile ilgili aralıksız sürdürülen çalışmalara dikkat çeken Belediye Başkanı Kazım Şahin, "Önceliğimiz Kastamonu-Tosya karayolu ulaşım standardının 5 yıldızlı hale getirilmesidir" şeklinde konuştu. 


Bu parklarda hayat var Sosyal projeleriyle ilçeye yeni bir çehre kazandıran Tosya Belediyesi, park ve bahçe yapımına da büyük önem veriyor. 


Kısa sürede yapımı tamamlanan Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Parkı, Sitelerpark, Sağlık Parkı, Karabaşpark, Mazlumlar Parkı ve Mehmet Akif Ersoy Parkı ile yetişkinlerin de dinlenme imkânı bulduğu yeşil alanlar oluşturuldu. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Parkı, Osmanlı Parkı ve Mehmet Erkaragülle Parkı'nda da revize çalışmaları yapılarak buralann canlı tutulması sağlandı. Belediyenin önemli projelerinden biri olan Üç Oluklar mesire alam şehrin stresinden uzak, sakin ve huzurlu, güzel vakit geçirmek isteyen Kastamonu sakinlerinin hizmetine girdi. 


Star Ek 



Geri Dön