17 / 05 / 2024

Total Türkiye'de 550 istasyona ulaşmayı hedefliyor!

Total Türkiye'de 550 istasyona ulaşmayı hedefliyor!

Demirören Holding, Total bayileri ve çalışanlarıyla yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı. Total Türkiye, 452 istasyonluk dağıtım ağını 2017 yılı sonuna kadar 550’ye çıkarmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.



Total’in Türkiye’deki akaryakıt operasyonlarını devralan Demirören Holding, Total bayileri ve çalışanlarıyla yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı. Yıldırım Demirören, ülke ekonomisine duydukları güvenle Total’i aldıklarını söyledi.

 

Dünyanın 5’inci büyük petrol şirketi olan Total’in Türkiye’deki akaryakıt istasyonlarının yanı sıra ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarının tamamını satın alan Demirören Holding, satış sürecinin tamamlanmasının ardından ilk kez bayiler ve Total çalışanlarıyla bir araya geldi. 

 

Demirören Ailesi ve Demirören Holding yöneticilerinin, Total bayileriyle bir araya geldiği tanışma toplantısı, 3 Haziran’da İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay bizzat katıldı. 

 

‘Prensiplerden şaşmadık’

 

Demirören Holding Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirören, yaptığı konuşmada grubun devam etmekte olan faaliyetleri ve ileriye dönük hedefleri hakkında bilgiler verdi. Yüzde 100 yerli sermayeli bir aile şirketi olduklarını ifade eden Yıldırım Demirören, tamamen yerli sermayeli olmaktan her zaman gurur duyduklarını, çünkü bu ülkenin insanlarının potansiyeline her zaman inandıklarını ve yıllar boyunca şartlar ne olursa olsun bu prensiplerinden şaşmadan yollarına devam ettiklerini belirtti. 

 

Yıldırım Demirören, Nisan ayında gerçekleştirdikleri 250 milyon euroluk satın alımla Türkiye ekonomisinde 2015-2016 döneminin en büyük üçüncü alımını gerçekleştirdiklerinin altını çizerken, bunu bayilere, şirketin çalışanlarına, üst yönetim kadrolarına ve bu ülkenin ekonomisine duydukları güvenle yaptıklarını söyledi.

 

İstasyon sayısı 550’ye çıkacak

 

Demirören Holding’in devralmasından sonra hedeflerini daha da ileriye taşıyan Total Türkiye, perakende satışlarda yüzde 6.1 olan pazar payını, yıl sonuna kadar 6.3’e çıkarmayı, 2017 sonuna kadar da yüzde 1 artırmayı hedefliyor.

 

1992 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Total Türkiye, halen 452 istasyonluk dağıtım ağını 2017 yılı sonuna kadar 550’ye çıkarmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, Rekabet Kurumu kararları uyarınca sözleşmesi biten 101 bayisiyle yeniden anlaşma sağlarken, 53 adet de istasyon transferi gerçekleştirdi. Total İstasyonlar Direktörü Mustafa Akgül’ün verdiği bilgiye göre, zorlu piyasa koşulları ve fiyat rekabetine rağmen Total Türkiye, 2015 yılında istasyon başına satış ortalamasını yüzde 8 artırmayı başardı. Bu yıl da şirket, aynı oranı yakalamayı hedefliyor. 

 

Geçen yıl, 2014 yılına kıyasla akaryakıt satışlarında yüzde 20, otogaz satışlarındaysa yüzde 7 büyüme kaydeden Total Türkiye, 2016 yılının ilk 4 ayında da, geçen yılın aynı dönemine göre akaryakıt satışlarını yüzde 10, otogaz satışlarını ise yüzde 7 büyüttü. 

 

‘Akademili’ çalışan fabrikası

 

“Total Akademi” aracılığıyla 2015 yılı da dahil bugüne kadar 152’si yönetici, 3 bin 214’ü saha personeli olmak üzere toplam 3 bin 366 istasyon çalışanına koçluk yapan ve bilgilendiren Total Türkiye, kaliteli ürünleri farklı hizmet anlayışıyla buluşturmak amacıyla “Kalite Kulübü” uygulamasını da sürdürüyor. Kalite Kulübü çerçevesinde Total, her sorumluluk ve görev tanımına göre ayrı ayrı hazırlanan eğitim modüllerini, tüm Türkiye’yi dolaşarak güncellenmiş eğitim kitleriyle Total çalışanlarına sunuyor. Bu çalışmaların sonucunda, istasyonlarda müşterilere sunulan hizmetler, ayrıca “Gizli Müşteri Memnuniyeti Anketi” gibi uygulamalarla kontrol edilmekte. Total, 2013’te sektöründe ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti-Müşteri Şikâyetlerinin Ele Alınması sertifikalarını aynı anda alan ilk ve tek firma oldu.


Vatan



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Demirören ailesi ve Demirören Holding yöneticilerinin, Total bayileri ile ilk kez bir araya geldiği, Total yönetici ve şirket çalışanlarının da bulunduğu tanışma toplantısı, 3 Haziran’da Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirildi.


Demirören Holding, Total’in Türkiye’deki istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıklarını satın almasının ardından ilk bayi toplantısını 3 Haziran’da gerçekleştirdi. Demirören ailesi ve Demirören Holding yöneticilerinin Total bayileri ile ilk kez bir araya geldiği tanışma toplantısı Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya bayiler büyük ilgi gösterdi.


Bayi Tanışma Toplantısı, bu güne özel olarak hazırlanmış ve Demirören Holding’in başarılarla dolu 60 yıllık hikayesinin anlatıldığı kurumsal film gösterimi ile başladı. Film gösteriminin ardından, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören bayilere hoş geldiniz konuşması yaptı. Konuşmasında öncelikle aile üyelerini bayilere tanıtan Demirören, aile kavramının önemine vurgu yaparak Total bayilerinin de artık ailelerinin bir parçası olduğunu ve gelecekte birlikte elde edecekleri başarılardan duyduğu heyecanı ifade etti. Hayatı boyunca çalışanlarına bir telefon uzaklığında olduğunu belirten Demirören, isteyen her bayinin istediği zaman kendisine ulaşabileceğini belirtti.


"Yerli sermaye gurur veriyor"

Daha sonra Demirören Holding Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirören de holdingin devam etmekte olan faaliyetleri ve ileriye dönük hedefleri hakkında bilgiler verdi. Yüzde 100 yerli sermayeli bir aile şirketi olduklarını, yüzde 100 yerli sermayeli olmaktan her zaman gurur duyduklarını, çünkü bu ülkenin insanlarının potansiyeline her zaman inandıklarını ve yıllar boyunca şartlar ne olursa olsun bu prensiplerinden şaşmadan yollarına devam ettiklerini belirtti. Demirören, Nisan ayında gerçekleştirdikleri 250 Milyon euroluk satın alım ile Türkiye ekonomisinde 2015 - 2016’nın en büyük üçüncü alımını gerçekleştirdiklerini, bunu da bayilere, şirketin çalışanlarına, üst yönetim kadrolarına ve bu ülkenin ekonomisine duydukları güvenle yaptıklarını söyledi.


Son olarak, Total İstasyonlar Direktörü Mustafa Akgül, şirketin mevcut durumundan ve yürümekte olan projelerden bahsetti. Müşterilerinin hizmetine sundukları araçtan inmeden ödeme sağlayan Mobil Ödeme sistemi, istasyonlarda yer alan kaliteli ve güvenli alışveriş imkanı sağlayan Bonjour marketleri, doğa dostu deterjanlar kullanan ve yüzde 80 su geri dönüşüm sistemine sahip Total Wash araç yıkama alanları ile bugüne kadar çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Türkiye’de ilk sürekli banka işbirliği olan, akaryakıt alımında yüzde 5 indirim sağlayan TEB Total Kart’ın çok başarılı bir uygulama olduğunu söyleyen Akgül, sadakat programları olan Club Total kartı ile yılda 15 kampanya yaptıklarını, 1 milyon 280 bin üyeye ulaştıklarını ve bu sayının her geçen gün artmaya devam ettiğini belirtti.

 

Daha sonra son dönemde gerçekleştirdikleri bayi transfer ve sıfırdan inşa çalışmalarını, 2016 ve 2017 yılı planlama ve hedeflerini anlatan Akgül, "Demirören Holding'in gücüyle 2017 sonuna kadar istasyon sayısını 550'ye çıkarmayı, pazar payında ilk 4'e, müşteri memnuniyetinde ilk 3'e girmeyi ve satışları yüzde 25 artırmayı hedefliyoruz’’dedi.


Sunumların ardından gerçekleştirilen gala gecesinde Ziynet Sali sahne alarak konuklara eğlenceli bir müzik ziyafeti sundu.


Dünya


Geri Dön