28 / 04 / 2024

Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi'nin Arifiye'de bulunan eski hizmet binasının yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Hastanenin yeni adının Sadıka Sabancı Hastanesi olacağı açıklandı. 



1993'de Sabancı Vakfı tarafından 24 yataklı olarak yaptırılan ve Sabancı Holding ile Toyota ortaklığı nedeniyle ismi Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi olarak konulan hastanenin yatak kapasitesi, ardından yapılan çalışmalar ile 50’ye yükseltildi. 

Medyabar'da yer alan habere göre; Arifiye'nin yanı sıra Sakarya’nın güney bölgelerinin ve ayrıca trafik kazalarının ardından meydana gelen vakaların hasta yükünü çeken hastanenin yılsonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"Arifiye İlçe Devlet Hastanesi konumundaki Toyota-Sa Hastanesinin tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar şuan genel olarak yüzde 30 seviyelerinde. Mevcut binanın güçlendirme çalışmaları bitti. Çelik çatılar tamamlandıktan sonra iç binaya geçilecek. Arka tarafında yapılan yeni bina çoğunlukla bitti. Şu an itibariyle yeni binada elektrik ve mekanik tesisatı, havalandırma sistemi gibi çalışmalar yapılıyor. Müteahhit firmanın 2021 Haziran ayına kadar teslim etme süresi var ancak Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor. İnşallah hastanemiz en kısa sürede tamamlanarak, hizmete açılacaktır.''


Geri Dön