05 / 05 / 2024

Toyota, sorun çıkaran 1,9 milyon RAV4'ü geri çağırdı

Toyota, sorun çıkaran 1,9 milyon RAV4'ü geri çağırdı

Toyota, Amerika'da yaklaşık 1,9 milyon RAV4'ü, güçlü dönüşleri sırasında hareket edebilen ve potansiyel olarak ise yangına sebep olabilecek piller ile ilgili bir sorunu gidermek için geri çağırdığını duyurudu. İşte haberin ayrıntıları...



Toyota’dan yapılan duyuru kapsamında, Toyota ABD'de yaklaşık 1,9 milyon RAV4'ü geri çağırdı. Toyota’dan kaydedilen açıklamaya göre, RAV4’lerin güçlü dönüşler sırasında hareket edebilen ve potansiyel olarak yangına neden olabilecek piller ile ilgili bir sorunu gidermek için geri çağırıldı. Buna göre geri çağırma 2013 ile 2018 model yılları arasındaki belirli RAV4'leri kapsamaktadır.

Yapılan açıklama doğrultusunda Toyota, SUV'larda kullanılan bazı yedek 12 voltluk akülerin diğerlerine oranla daha küçük üst boyutlara sahip olduğunu kaydetti. Şirket, tutma kelepçesinin doğru şekilde sıkılmaması halinde akünün hareket edebileceğini ve pozitif terminalin kelepçeye temas ederek kısa devre yapabileceğini bildirdi.

Toyota durum ile ilgili bir düzeltme hazırladığını yapıldığını da belirterek, çözüm hazır olduğunda, bayiler tutma kelepçesini, akü tepsisini ve pozitif terminal kapağını iyileştirilmiş olanlarla değiştireceklerdir. Buna göre firma, aralık ayı sonuna kadar araç sahiplerini bilgilendireceğini açıkladı. Bu durumda Toyota, sorunun herhangi bir yangına ve kazaya neden olup olmadığını söylemedi.

Toyota, sorun çıkaran 1,9 milyon RAV4 ü geri çağırdı

MOTORLARI NEREDE ÜRETİLİYOR?

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., merkezi Türkiye'nin Sakarya ilinde bulunan bir firmadır. Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesislerinden biridir. Corolla ve CH-R modellerini üreten Toyota Türkiye, Adapazarı'nda kurulmuştur. Bu kapsamda üretimin büyük bir kısmı Avrupa'ya olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç edilmektedir.

TOYOTA İLK SAHİBİ KİMDİR?

Sakichi Toyoda, 1918 Ocak ayında Toyoda Spinning & Weaving Company'yi (Toyoda İplik ve Dokuma Şirketi, 1967 'de adı değişerek Toyota Boshoku oldu) kurmasından sonra , büyük rüyası olan otomatik dokuma tezgahını oğlu Kiichiro'nun da yardımı ile 1924 senesinde tamamladı.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK HANGİ MARKA YER ALIYOR?

Türkiye'de ilk sırasında Fiat, toplamda 126 bin 650 adet satış rakamına geldi. Buna göre en çok satan modeli Egea Sedan: 57 bin 393 adet ve en çok satan ticari modeli Fiorino Combi: 20 bin 723 adet satış ulaştı.

Toyota'dan 200 bin TL'ye varan indirim fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Toyota'dan 4x4 Hilux için dev kampanya: 250 bin TL, 12 ay vade, yüzde 0 faiz fırsatı


Geri Dön