28 / 04 / 2024

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atıldı! 

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atıldı! 

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Anahtar Teslim Töreni bugün yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Anahtar Teslim Töreni bugün yapıldı. Güngören Belediyesi Gençosman Kültür Merkezi'nde yapılan törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kurum, 1 sene önce Tozkoparan'ı dönüştürecekleriyle ilgili söz verdiklerini anımsattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; o sürelerde basında "Bu evleri vatandaşlara vermeyecekler, kira yardımı, taşınma yardımı yapmazlar, buraya 15, 20, 30 katlı binaları dikerler." şeklinde pek çok eleştiriyle karşılaştıklarını dile getiren Kurum, "Ama sizler bize inandınız, sizler Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, onun ortaya koymuş olduğu vizyona güvendiniz ve bizlerle hareket ettiniz. Biz de sizleri mahcup etmedik. Allah'ın izniyle bundan sonra da mahcup etmeyeceğiz ve verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Güngören Tozkoparan'da oldukça kısa bir zamanda hayata geçirdikleri 140 daireyi anahtarları ve tapularıyla bugün teslim edeceklerine vurgu yapan Murat Kurum, öte yandan da 2'nci etap olan 270 dairenin harcını beraber dökeceklerini belirtti. 

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi nde 2. etabın temeli atıldı! 

1-7 Mart haftasının Deprem Haftası olduğuna dikkat çeken ve bu haftada devlet ve millete son derece kritik bir mesaj verildiğine vurgu yapan Kurum, "Bugün ne yazık ki topraklarımızın yüzde 66'sı deprem riski altında ve bu topraklarda da ne yazık ki nüfusumuzun yüzde yaklaşık 71'i yaşıyor. Son 100 yılda baktığımızda 80 binin üzerinde canımızı depremler nedeniyle toprağa verdik." diye konuştu.

Türkiye'de deprem sebebiyle çok acılar yaşandığına ve birçok canın kaybedildiğine dikakt çeken Murat Kurum, "Artık biz acı türküler, ağıtlar istemiyoruz. Çok geç olmadan, enkazlarda yavrularımızı, sevdiklerimizi aramadan şunu artık herkesin kavraması gerekmektedir. Türkiye'nin deprem gerçeği altında, kentsel dönüşümü hep birlikte yürütmek zorundayız." açıklamasında bulundu. 

- "İstanbul'a 46 millet bahçesi kazandırdık"

Bakanlık olarak bir hedefe odaklandıklarının altını çizen Kurum, Türkiye'de 3 milyon konutu bu anlayış kapsamında dönüştürdüklerine, 12 milyon vatandaşın hayatını güvencelediklerine dikkat çekti.

Kurum, 81 şehirde istisnasız projelerinin bulunduğunu, 120 milyar TL'lik yatırım tutarıyla 350 bin kentsel dönüşüm ve sosyal konutun çalışmasının da hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Hedeflerinin ve amaçlarının ozanlara bir daha acı söyletmemek olduğuna vurgu yapan Kurum, her bir vatandaşı depreme karşı güvence altına alana kadar gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi nde 2. etabın temeli atıldı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İstanbul'a Cumhuriyet tarihindeki en büyük eserlerin kazandırıldığının da altını çizen Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihteki en büyük çevre ve şehircilik projelerini milletle bir araya getirdiğini, 39 ilçenin hepsinde sosyal konuttan kentsel dönüşüm projelerine, millet bahçelerinden çevre yatırımları projelerine 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. 

Murat Kurum, İstanbul genelinde yalnızca sağlıksız yapı stokunu yenilemediklerinie, yeni konut ve mekanlar yapmanın yanı sıra, millet bahçesi, camisi, kıraathaneleri, yürüyüş yolları ve mesire alanları gibi birçok sosyal donatıya sahip projeler hayata geçirdiklerini dile getirdi. Megakent İstanbul'da 46 millet bahçesi hayata geçirdiklerini belirten Kurum, Güngören'e de toplam büyüklüğü 56 bin metrekareyi bulan 2 millet bahçesinin inşa edildiğini dile getirdi. Kentin merkezinde mülkiyet ve tapu sorunu bulunan, kentsel dönüşümü bekleyen bütün alanlarla ilgili istişareleri gerçekleştirdiklerini aktaran Murat Kurum, Güngören'deki sağlıksız yapı sorunununda bir an önce çözüleceğine dikkat çekti. 

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi nde 2. etabın temeli atıldı! 

Törende gerçekleştirilen konuşmalar sonrasında hak sahibi ailelere Bakan Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'in de aralarında yer aldığı katılımcılar tarafından anahtar ve tapuları sunuldu. 

Ardından, Bakan Kurum ve katılımcılar canlı bağlantı aracılığıyla Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma alanına bağlantı gerçekleştirdi. Güngören Müftüsü Abdülkerin Tohumcu tarafından yapılan dua sonrasında butona basıldı ve projenin temeli atıldı.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde teslimler başladı! 

Emlak Konut GYO Tozkoparan projesi 15 soruda tüm detaylarıyla! 


Geri Dön