29 / 04 / 2024

Trabzon, 650 milyon dolarlık yatırımla yenilendi!

Trabzon, 650 milyon dolarlık yatırımla yenilendi!

şžampiyonluğu kıl payı Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzon'da ekonominin direksiyonu çoktan devler ligine kırıldı. Yaklaşık 650 milyon liralık yatırımla adeta yeni baştan inşa edilen Trabzon'u seçimlerin ardından büyükşehir olma heyecanı sardı



TRABZON YENİ STADINA KAVUşžACAK

AKYAZI alanının dolgusunun tamamlanması ve Trabzonspor'a hizmet edecek olan UEFA standartlarında 40 bin kişilik bir stadın yapılması için çalışmalar son hızla devam ediyor. Stat için 150 milyon dolar civarında yatırım planlanıyor. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projede ayrıca kruvaziyer limanı dahil sosyal ve kültürel tesislerin yapılacağı bilgisini veriyor. Öte yandan Trabzon'un tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarıldığı çalışmalar arasında meşhur Trabzon ekmeğinin dünyaya tanıtılması da bulunuyor.

61 proje sürüyor

TRABZON'UN plaka numarası 61'i baz alınarak, 61 proje ile Trabzon'u dünya şehri yapmak için yola çıkan belediye 4 ana nokta olan Ayasofya, Zağnos ve Tabakhane ve çömlekçi'de çalışmalarını sürdürüyor. Öne çıkanlar şöyle: Ayasofya Müzesi ve çevresinin kentsel dönüşümü başlatıldı. Binaların tümünün yıkımı tamamlandı. Zağnos Vadisi'ndeki tek etabı yapılmış olan kentsel dönüşümün güneyinde 354 konut ve Bahçecik semtine çıkan yolun ihalesi 45 milyon liraya yapıldı. Tabakhane Vadisi'nin kentsel dönüşümü sürüyor. 40 milyon liralık ödeme yapılarak yıkımlara başlandı. çömlekçi Vadisi'nde çalışmalar sürüyor. 5.6 kilometrelik tartan pisti bir yürüyüş parkuru yapıldı. Ortahisar için TOKİ'nin katılımıyla bir proje hazırlandı. Kentsel yenileme alanı ilan edildi, Eskişehir odun pazarı gibi tarihine ve kültürüne uygun yapılacak, binalar sokaklar tek tek ele alınacak, yapımı 10 yıl sürecek.
Sabah


Geri Dön