14 / 05 / 2024

Trabzon Akyazı'da dağ yamacına restoran kuruldu!

Trabzon Akyazı'da dağ yamacına restoran kuruldu!

Dağın yamacına kurulu restoranın sahibi Turan Pervanlar, müşterilerinin mekânına kolayca ulaşması için inat etti, dağı delip asansör yaptırdı. Pervanlar'ın iddiasına göre yapımı için 600 bin lira harcanan asansör, 2 kattan oluşuyor...



Trabzonlu Turan Pervanlar, Akyazı'da dağ yamacına kurduğu restorana ulaşım için 600 bin lira harcayarak asansör yaptırdı.


Trabzon'un Akyazı mevkisinde bir restoran, sıra dışı bir özelliğe sahip. Dağın yamacına kurulu restoranın sahibi Turan Pervanlar, müşterilerinin mekânına kolayca ulaşması için inat etti, dağı delip asansör yaptırdı. Pervanlar'ın iddiasına göre yapımı için 600 bin lira harcanan asansör, 2 kattan oluşuyor. 


'YAPAMAZSIN' DEDİLER 

Pervanlar, "Biz burayı aldığımızda aslında başımıza gelecekleri biliyorduk. 'Yapamazsın, başaramazsın' dediler. Ama iki aşamada 61 metre olarak Trabzon'un plaka kodunu buraya yazdırdım. Burayı 10 ayda tamamladım. Sırf asansörü görmek için gelenler bile var. Dilden dile yayıldığı için de tesisimizin adı asansörlü tesis olarak çıktı. Dışardan gelen insanların yüzde 80'i bunu görmek istiyor. İnsanlar çok beğeniyor" diye konuştu. Türkiye'de daha önce iki kat arasında en uzun asansörün 37 metre olduğunu öne süren Pervanlar, "Bu asansör, iki kat arasında 61 metre. Yani Türkiye'nin bu özellikteki en uzun asansörü. Ancak dünyada örneği var mı bilmiyorum. Eğer yok ise Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracağım. Mesela 200 metre, 300 metre yüksekliğinde asansörler var. Ancak katlar arası 3 metre. Bizim farkımız iki kat arasındaki mesafe" ifadelerini kullandı. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön