29 / 04 / 2024

Trabzon Atatürk Köşkü'nü bayramda 3 bin 700 kişi ziyaret etti!

Trabzon Atatürk Köşkü'nü bayramda 3 bin 700 kişi ziyaret etti!

Trabzon 'un önemli tarihi mekanlarından biri olan ve restorasyon ile rölöve çalışması tamamlanan Atatürk Köşkü'nü, Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 3 bin 700 kişi ziyaret etti




Trabzon'un Soğuksu Mahallesi'ndeki önemli tarihi mekanlarından olan ve restorasyon ile rölöve çalışması tamamlanan Atatürk Köşkü'nü, Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 3 bin 700 kişi ziyaret etti.


Kentte en çok ziyaret edilen mekanların başında gelen Atatürk Köşkü'nde, 19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ile Atatürk'e ait tablolardan oluşan 344 eser sergileniyor.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Köşkü'nün 19. yüzyılın başlarında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yaptırıldığını belirterek,  köşkün 1943 yılından itibaren müzeye dönüştürülerek hizmete açıldığını söyledi.


Atatürk Köşkü'nün yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Kapsamlı restorasyon ve rölöve çalışmalarının ardından Atatürk Köşkü'nü her gün ortalama bin 500 kişi ziyaret ediyor. Ziyarete gelen turistlerimiz de Atatürk Köşkü'nden oldukça memnun ayrılıyor. Bu durum da bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.


Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü'nün Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ettiğini ifade ederek, Atatürk Köşkü'nü Kurban Bayramı tatili sürecinde yaklaşık 3 bin 700 kişinin ziyaret ettiğini anlattı.


Kentte turizm potansiyelini arattırmak için sürekli çalıştıklarını belirten Gümrükçüoğlu, dört mevsim turizme olanak sağlayarak, bu potansiyeli artırmayı amaçladıklarını kaydetti.



AA


Geri Dön