28 / 04 / 2024

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili çalışmalara başladı. Başkan Zorluoğlu, Çömlekçi hak sahipleri ile bir araya geldi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un gündeminde yer alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmalara başladı. Günebakış Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Zorluoğlu, Çömlekçi’deki hak sahipleri ile geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen toplantıda buluştu.

HAK SAHİPLERİNİN TAMAMI TOPLANTIYA KATILDI

Çömlekçi Muhtarı Ahmet Refik Günaydın, “Çömlekçi’deki hak sahiplerinin tamamını aradım ve toplantıya davet ettim. Hak sahiplerinin tamamına yakını toplantıya katıldı diyebilirim. 70-80 hak sahibi toplantıya katıldı. Vatandaşlara eski fiyatlara göre yüzde 25’lik bir artış teklif edildi. Teklifi kabul edenler oldu. Etmeyenler oldu. Kabul edenler dün itibarıyla belediyeye gidip, yerlerini satmaya başladı.” şeklinde konuştu.

ÇÖMLEKÇİ DE KENTSEL DÖNÜŞÜM 2023’E KADAR TAMAMLANACAK

Toplantıda hazır bulunan Muhtar Günaydın, Başkan Murat Zorluoğlu’nun kimseyi mağdur etmeden dönüşümü biran evvel hak sahipleri ile anlaşıp başlatmak istediklerini söyledi. Muhtar Günaydın, “Başkanımız Murat Bey 2023’e kadar kentsel dönüşümün tamamlanacağını söyledi. Biliyorsunuz, Çömlekçi’deki kentsel dönüşüm 10 yıldır gündemde. Daha önceki Belediye Başkanı ne bizi çağırdı, ne de dinledi. Fakat Murat Başkan’ın, Çömlekçi hak sahiplerini çağırıp dinlemesi, gerekenleri anlatması bizi çok memnun etti.” dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU: “GEREKLİ ADIMLARI SÜRATLE ATACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Çömlekçi Mahallesi’nde bir araya geldiği mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyip, belediyenin üzerine düşen konularda gerekli adımların hızla tamamlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte, Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Refik Günaydın ve mahalle sakinlerini dinleyen Başkan Zorluoğlu, mahallede şu ana kadar yapılan çalışmalarla ilgili gelinen nokta hakkında bilgi paylaşmak üzere toplandıklarını ifade etti.

Çömlekçi meselesiyle konuşup, karşılıklı güven ve samimiyet içerisinde, birlikte hareket edip çözebileceklerini söyleyen Başkan Zorluoğlu, “Göreve başladığımız günden itibaren Çömlekçi konusu benim mesaim içerisinde en fazla gündeme aldığım meselelerden biridir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve  TOKİ  Başkanımız’la konuyla ilgili pek çok görüşme yaptım. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum da Trabzon’a yaptığı ziyarette, Çömlekçi ile ilgili özel açıklamalar yaptı. Bu meselenin artık nihayete erdirilmesi gerektiğini, 2023 sonu itibarıyla da yepyeni bir Çömlekçi Mahallesi bulmak istediklerini bizzat kendisi açıkladı.” açıklamasında bulundu.

TOKİ tarafından hayata geçirilen projede, büyükşehir belediyesinin de işinin büyük olduğunu söyleyen Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, 10 yıldır devam eden kentsel dönüşüm meselesine bir nokta koymak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Burayı, söylenenleri dikkate alarak, süratli şekilde tamamlamak durumundayız.” dedi.

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, her türlü imkânı ile çalışmalara destek vermek için hazırlıklar düzenlediklerini söyleyen Başkan Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı: “Sizlerle beraber daha rahat bir istişare ve iletişim ortamı kurarak bugün ilk örneğini verdiğimiz gibi daha fazla bir araya geleceğiz. Buraya sağlam bir ekiple geldik. Bundan sonra da belediye yönetiminden arkadaşlarım sizlerle daha yakın iletişim halinde olacaklar.”
 


Geri Dön