29 / 04 / 2024

Trabzon Demiryolu projesi çizilmeye başlandı!

Trabzon Demiryolu projesi çizilmeye başlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Trabzon’un yeni bir havalimanına kavuşmak istediğini söyledi. Cora, Atatürk'ün hayali olan demiryolu projesinin çizildiğinin haberini verdi...



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmeleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. Havaliman’ının yolcu kapasitesinin giderek artış gösterdiğini belirten Cora “Sayın Bakanım Trabzon Havalimanı’yla ilgili bizimle de paylaştığınız önemli ve güzel düşünceleriniz vardır, bu konuda dertli olduğunuzu, böyle bir yatırımı yapmak istediğinizi çok iyi biliyoruz. İnşallah, Trabzon Havalimanı pistinin yakın zamanda onarılacağını biliyoruz. Trabzon’un yeni bir havalimanına da kavuşmak istediğini sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi. 

Trabzon Demiryolu projesi çizilmeye başlandı!

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Günebakış Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunan Cora, Bakan Turhan'ın bir mühendis olarak başladığı kurumda birçok merhaleyi kat ettiğini ve birçok başarılı işlere imza attığını söyleyerek,  “Zor şartlarda şu anda hakikaten büyük bir mücadeleyi ortaya koymaktadır, Allah yardımcısı olsun. Tabii, Sayın Bakanımızla beraber daha önce görev yapmış olan kıymetli eski Başbakanımız Binali Yıldırım Bey, yine, şu an Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Lütfi Elvan Bey, Ahmet Arslan Bakanımız ve Faruk Nafiz Özak Bakanımız hakikaten güzel hizmetler yaptılar.” diye konuştu. 

TARİHİ YATIRIMLARI MİLLETLE BULUŞTURDUK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında, tarihî yatırımları milletle buluşturduklarını aktaran Cora, “Adeta son dönemler, on sekiz yıllık sürece baktığımızda çağ atladığımız, hayal denilen her şeyin gerçeğe dönüştüğü büyük yatırımları milletimize kazandırdık.” dedi. Muhalefet açısından zor bir gün, zor bir bakanlığın bütçesi olduğunu, nereye bakılırsa her tarafta bir başarı hikâyesi olduğunu kaydeden Cora, “Hava yollarında öyle, demir yollarında öyle, deniz yollarında ve kara yolunda bir başarı hikâyesi ortaya koyduk.” şeklinde ifadelerde bulundu.

TRABZON'A YAPILANLARI GÖRMEMEK CEHALETTİR 

Bakan Turhan'ın Trabzon'a özel bir hassasiyeti olduğunun altını çizen Cora, “Her şeyden evvel AK Parti'nin Trabzon'a karşı özel bir hassasiyeti vardır. Trabzon'a yapılanları görmemeyi cehalet olarak değerlendiriyorum. Trabzon'da Karadeniz Sahil Geçiş Yolu'nu biz tamamladık, Tanjant yolunu 2005 yılında açtık, Of-Çaykara yolunu, Trabzon-Maçka yolunu, Tonya-Beşikdüzü yolunu, Sürmene-Köprübaşı yolunu, yine Erdoğdu yolunu biz bitirdik. Dünyanın en büyük tünelinin bulunduğu Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki mesafeyi kısaltacağız, mega bir projeyi hayata geçireceğiz. Trabzon şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Kanuni Bulvarı'nda çalışmalarımız son sürat devam etmektedir.” dedi. 

"DEMİRYOLU'NUN PROJESİ ÇİZİLİYOR" 

Demiryolu'nun Atatürk'ün hayali olduğunu anımsatan Cora, “Trabzon için 'İç demir yollarını Trabzon Limanıyla buluşturmak en büyük nuhbei amalimdir' şeklinde bir ifadesi olmuştur. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanımızın bu konuda titiz bir çalışması var ve şu anda projesi çiziliyor. Proje yapılmadan yapım ihalesinin yapılması mümkün değildir. İnşallah, projesi tamamlandığında yapım ihalesi de gerçekleşecektir.” dedi.


Geri Dön