15 / 05 / 2024

Trabzon Diş Hastanesi Haziran'da açılacak!

Trabzon Diş Hastanesi Haziran'da açılacak!

Hastane binasının TOKİ tarafından ihale edildiğini aktaran Kemal Süleyman, TOKÎ bu binayı bir firmaya ihale etmiş. TOKİ'yle ilgili firma arasında süreç devam ediyor. Bizim bu aşamada müdahil olma şansımız yok " dedi




Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman Yeni Mahalle'de yapımı süren Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin Merkezi 2015'in Haziran ayında biteceğini söyledi. Hastane binasının TOKÎ tarafından ihale edildiğini aktaran Süleyman, 'TOKÎ bu binayı bir firmaya ihale etmiş. TOKİ'yle ilgili firma arasında süreç devam ediyor. Bizim bu aşamada müdahil olma şansımız yok. Burada işveren TOKt işi yapan başka bir firma dolayısıyla biz sadece dışardan izliyoruz. Bu nedenle  TOKİ  ile ilgili firma arasındaki ilişkilerde bizim söyleyebileceğimiz bir şey yok. 

Normalde ihale şartnamesinde binanın 2014'ün sonunda bitmiş olması gerekiyordu. Yani 2015'in başında bitmiş olması gerekiyordu ama bitmedi biraz daha bu süre uzayacak." ifadelerine yer verdi. 


HİZMET HASTANESİNE BAKANLIK KARAR VERECEK Fatih Devlet Hastanesi'nin yerine 500 yataklı hizmet hastanesi yapılmasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Süleyman, "Bakanlık henüz net karar vermediği için bakanlığın nihai kararan bekliyoruz. Bakanlık kaç yataklı olacağına karar verecek, biz de bu karan bekliyoruz. Bakanlığın nihai kararından sonra çalışmalara başlanacak." şeklinde konuştu. 


HAVA AMBULANSINA GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ TAKILACAK

 Hava ambulansına gece görüş sistemlerinin de Sağlık Bakanlığı tarafından birkaç ilde pilot uygulama olarak başlandığını ifade eden Süleyman bu sistem yavaş yavaş bütün illere ve Trabzon'a geleceğini belirtti. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön