28 / 04 / 2024

Trabzon, emlak konusunda yabancıların gözde mekanı haline geldi!

Trabzon, emlak konusunda yabancıların gözde mekanı haline geldi!

Karadeniz Bölgesi'nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Trabzon, emlak konusunda yabancıların gözde mekanı haline geldi. Almanya, Endonezya, İsrail ve Suudi Arabistan'dan yatırımcıların ilgi alanına girdi...




Karadeniz Bölgesi'nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Trabzon, emlak konusunda yabancıların gözde mekanı haline geldi. Almanya, Endonezya, İsrail ve Suudi Arabistan'dan yatırımcıların ilgi alanına giren kentte, arazi m2 fiyatları bin 600 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. En çok tercih edilen yer ise Uzungöl oluyor. 


Doğu Karadeniz'in en gelişmiş kentlerinden biri olan Trabzon, limanı ile de Türkiye'nin Karadeniz'e açılan kapısı konumunda. Yaklaşık 700 bin nüfuslu kentte son yıllarda gayrimenkul piyasasında önemli bir hareketlilik söz konusu. Bu hareket Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından Almanya, Endonezya, Dubai ve Suudi Arabistan'dan gelen yabancı yatırımcıların kente olan ilgisinden kaynaklanıyor. 

"YABANCI İLGİSİ FİYATLARI YÜKSELTTİ" 


Trabzon'da coğrafi yapının dağlık olması I nedeniyle arsa sorunu bulunuyor. Son yıllarda Araplar başta olmak üzere yabancı ilgisinin de artmasıyla kentte arazi ve konut fiyatları ciddi oranda artış gösterdi. Merkezde Beşirli gözde semt olurken, kentin batı tarafında Yıldızlı ve Söğütlü, doğu tarafında da Şana, Yalıncak ve Kaşüstü öne çıkıyor. Kentimizde birinci el 3+1'ler 180-250 bin TL, 4+1'ler 250-500 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor." coğrafî yapısı nedeniyle düzlük arazi sıkıntısı yaşanan kentte, yabancıların 30 ila 100 dönüm arasında arazi arayışında olduklarına dikkat çekiliyor. Kentte m2 başına arazi fiyatları bin 600 ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. 

Konut m2 fiyatları da kentin yeni gelişim bölgesi olan batısında ortalama 2 bin 500 TL, doğusunda ise 2 bin 300 TL civarında bulunuyor. Trabzon'un gayrimenkul piyasasındaki gelişmeleri, kentin önde gelen isimlerine yorumlattık. 


"UZUNGÖL VE VAKFIKEBİR'E İLGİ BÜYÜK" 


Trabzon son yıllarda Almanya, Endonezya,  Dubai ve Suudi Arabistan'dan yoğun talep alıyor. Bu durum da arazi ve konut fiyatlarının yukarı doğru seyir izlemesine neden oluyor. Kentte arazi fiyatları m2'de bin 600 ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Yabancılar kentimizi yeşil ile mavinin iç içe olması ve coğrafi konumu nedeniyle tercih ediyor. Uzungöl, Yalıncak, Beşikdüzü ve Vakfıkebir'den arazi alıyorlar.


EKONOMİST


Geri Dön