18 / 05 / 2024

Trabzon Fengo Hotel'in açılışı yapıldı!

Trabzon Fengo Hotel'in açılışı yapıldı!

Trabzon’un Yalıncak Beldesi’nde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında inşa edilen 3 yıldızlı Fengo Hoteli düzenlenen törenle hizmete açıldı...




Trabzon’un Yalıncak Beldesi’nde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında inşa edilen 3 yıldızlı Fengo Hoteli düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene, Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TKDK Trabzon İl Koordinatör vekili Şeref Kabaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş ve davetliler katıldı.


Burada bir konuşma yapan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Vekili Şeref Kabaoğlu, 2012 - 2013 yıllarında Trabzon’a 6 milyon TL hibe desteği verildiğini hatırlatarak “TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak 9. başvuru çağrı ilanında bize başvurarak 2013 yıl sonu itibariyle yatırımı tamamlayan ve bu yatırımlar kapsamında kurumumuzdan 600 bin TL civarında hibe desteği alan Fengo Hotel’in açılışını yapmak için buradayız. 2012 ve 2013 yıllarında 6 milyon TL civarında hibe desteğini Trabzon’a kazandırmış olduk. Bunun karşılığında ise Trabzon’da yaklaşık 15 milyon TL civarında bir yatırım söz konusu oldu. Bu anlamda yatırımlarımız devam ediyor. Trabzon’da yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı kurumumuza davet ediyorum” dedi.


Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu’da konuşmasında Trabzon’da butik otellere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Turizm, bölgemiz için geleceği olan bir alan. Bu anlamda 5 yıldızlı otellerin yanında bu tür butik otellere de ihtiyacımız var. Önemli olan yatak kapasitesi değil yatağın kalitesidir” diye konuştu.


Konuşmaların ardından otelin açılışı gerçekleştirildi.


Öte yandan hotel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 400 bin Euro'nun yüzde 50 bini hibe desteğiyle yapılarak turizme kazandırıldı. Proje, AB desteklı bir proje olup, 4 ay gibi kısa bir sürede yapılarak hizmete sunuldu.



Sabah


Geri Dön