02 / 05 / 2024

Trabzon Of'ta kiralık 2 arazi! 

Trabzon Of'ta kiralık 2 arazi! 

Of Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Trabzon Of Darılı'da yer alan iki adet araziyi kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 27 Aralık tarihinde yapılacak.



Of Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Trabzon Of Darılı'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor.

Kiraya verilecek olan arazilerin yüz ölçümleri 2 bin 748 metrekare ile 4 bin 915 metrekare arasında değişiyor.

Tahmini kira bedelleri 22 bin 673 TL ve 40 bin 551 TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedelleri ise 5 bin 668 TL ve 10 bin 137 TL olarak belirlendi.

Trabzon Of ta kiralık 2 arazi! 

OF KAYMAKAMLIĞINDAN  ( MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ) İLAN



1-) İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ve yukarıda bilgileri yer alan  (1 Adet) taşınmazın satış ve ( 2 Adet ) taşınmazın   tarımsal amaçlı kiralama  ihaleleri, 27.12.2023 tarihinde belirtilen saatte 2886 Sayılı Kanunun 45.Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile Kaymakamlığımız Milli Emlak Şefliği  odasında yapılacaktır.           
2-) Şartname ve ekleri ihale gününe kadar mesai saatleri içerisinde Kaymakamlığımızda  (Milli Emlak Şefliği) ücretsiz olarak görülebilir.           
3-) İsteklilerin, her taşınmaz ihale dosyası için ayrı ayrı olmak üzere belirtilen ihale günü ve ihale saatine kadar geçici teminat makbuzu veya teminat mektubu ile gerçek kişilerin T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişilerin ise Vergi kimlik Numarası ile komisyona müracaat etmeleri gerekmektedir.           
4-) Başka şahıs adına ihaleye katılacakların noter tasdikli vekaletnameyi, özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir  belgeyi vermeleri şarttır.           
5-) Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.           
6-) Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde % 20 (yüzde yirmi) indirim uygulanır. Taşınmaz satış bedelinin taksitle ödenmek istemesi halinde satış bedelinin en az dörte biri peşin ,kalanı en fazla iki yılda eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faiziyle birlikte tahsil edilir.           
7-) İhale Komisyonu İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.           
8-) Bakanlığımızın 25.02.2021 tarihli ve 970974 sayılı sayıları gereği, Hazine Mülkiyetindeki taşınmazların satış bedeli üzerinden döner sermeye işlem bedeli (5 milyon TL’ye kadar olan kısım için % 1 (yüzde bir) 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye kadar olan kısım için % 0,5 (binde beş) ve 10 milyon TL’yi aşan kısım için % 0,25 (onbinde yirmibeş) oranında alınacaktır.           
9-) İhale İlanları aşağıda belirtilen internet sitelerinin ilgili bölümlerinde görülebilir:           
https://www.milliemlak.gov.tr, Of Kaymakamlığı https://www.of.gov.tr, Trabzon Çevre,  Şehircilik ve İklim Değişikliği  İl Müdürlüğü https://www.trabzon.csb.gov.tr


Geri Dön