29 / 04 / 2024

Trabzon Sürmene'deki Soğuksu Mahallesi kayıyor!

Trabzon Sürmene'deki Soğuksu Mahallesi kayıyor!

Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi kayıyor. Bölgedeki 15 dekarlık alanda zeminde kayma görüldü.



Yaklaşık 2 yıldır kayma görülen Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi'ndeki heyelan tehdidi herkesi korkuttu. 15 dekarlık alanda zeminde kayma görüldü. Bunun üzerine 7 bina boşaltıldı ve riskli olan 6 binanın yıkım çalışmaları başladı. 2 binada ise inşaat durduruldu. 

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 200'e yakın kişi tahliye edildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede "Fore kazıklı" önlem alınması için çalışma başlatıldı. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mahalledeki heyelanın önüne geçmek için seferber olduklarını ifade etti. 

 

Trabzon Sürmene deki Soğuksu Mahallesi kayıyor!


Başkan çalışmaları inceledi

Başkan Fevzi Gümrükçüoülu bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Proje hakkında bilgi veren Gümrüköçüoğlu, her zaman heyelana maruz kalabilecek topografyaya sahip olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu konuya ilişkin şu sözleri söyledi; "Bu bölgelerimizden biri de Sürmene ilçemiz. Burada önemli bir heyelan 15 dekarlık bir alanı etkiledi. İlçe ve büyükşehir belediyemizle birlikte bölgeyi sağlama alabilmek amacıyla bir çalışma yaptık. Bu projede AFAD’ın katkıları oldu. İlgili bakanlıklarımıza durumu ilettik ve hemen heyelan onarımına başladık. İlk etapta 3 milyon 210 bin lira bedelle, 136 fore kazıkla ki bu fore kazıklar sağlam kayaya 2 metre ile 4 metreye kadar yerleştiriliyor. Ardından da bir duvar yapılarak gerekli önlemler alınmaya çalışılıyor."

 

Trabzon Sürmene deki Soğuksu Mahallesi kayıyor!


Heyelanın önüne geçmek için seferber olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, ""Çalışmalarla birlikte projenin büyük bir bölümü tamamlanmış oldu. Bu alanda 4 bin metreküp beton ve 500 ton gibi demir kullanıldı. Diğer risk olan bölgeyi de garantiye alabilmek için projenin 2’inci etabı da gerekiyordu. O proje de 2 milyon 800 bin liralık bir bedelle ihale edildi. Toplamda 6 milyon liraya ulaşan bir rakam buranın garantiye alınabilmesi için bu bölgeye harcanacak. İkinci etap da 3 bin 500 metreküp beton ve 500 ton civarında demir kullanılması ön görülüyor. Bunun neticesinde bölgemiz rahata kavuşacaktır. Takibimiz sürecek. Heyelan olaylarının sık görüldüğü bir bölgede yaşıyoruz. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz." açıklamasında bulundu. 

 


Geri Dön