08 / 05 / 2024

Trabzon Tursan Otel ihaleye çıkıyor!

Trabzon Tursan Otel ihaleye çıkıyor!

TRABZON'UN Vakfıkebir ilçesinde 10 yıldır atıl durumda bulunan TURSAN Otel, belediye tarafından 6 Şubat 2015 tarihinde ihaleye çıkarılıyor. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta açıklama yaptı.



Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Tursan Oteli'miz, 10 yılı aşkın bir süredir atıl vaziyette duruyordu. Seçim öncesi de çok modern bir otelin Vakfıkebir'e kazandırılması konusunda vatandaşlarımıza vaatte bulunmuştuk. Dış görünümü ve iç dizaynı ile mükemmel bir proje hazırladık ve 6 Şubat 2015 tarihinde ihalesini yapacağız. Bu modern otel aslında Vakfıkebir için düşündüklerimizin sadece bir parçası. Projelerimiz içerisinde konaklama tesisleri olmazsa olmazlardan bir tanesi. Çünkü Trabzon son yıllarda özellikle Arap turizmi açısından çok tercih edilen bir bölge. Fakat Büyükliman Havzası bu turizmden pay alamıyor. Pay almak istediğinizde de insanları konaklatacak alanlarımız ve farklı alternatif sunabileceğimiz alanlar yoktu. Otelin bu manada çekici bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Bu otele yatırım yapacak insanlarımız, bizim hayal ettiğimiz Vakfıkebir'in geleceğine yatırım yapacaklar. Vakfıkebir'i hak ettiği şekle dönüştürmek istiyoruz. Umarım 6 Şubat'ta gereken ilgi olur ve bu devasa yatırımı Vakfıkebir'e kazandırmış oluruz." dedi. 



"Bu işe sadece belediyenin geliri açısından bakmıyoruz." diyen Balta, sözlerine şöyle devam etti; "Turizme kazandırılması ve çevreye yeni iş alanları, istihdam oluşturma, canlılık getirmesi bile Vakfıkebir için bir kazançtır. Maddi kazancın yanı sıra görsel ve manevi kazancını daha çok önemsiyoruz. Meclisin aldığı karar gereği burayı 25 yıllık bir süreyle kiralayacağız. Modelimiz yap-işlet şeklinde olacak. Girişimci yapacak ve işletecek, harcadığı parayı da ödeyeceği kiradan mahsup edeceğiz. Bu modelle hem kamunun menfaatlerini korumak istiyoruz; hem de yatırımcıya cazip olması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Vakfıkebir'in bir kimliği olsun istiyoruz. Dışarıdan gelen insanlar Vakfıkebir'e adım attıklarında Vakfıkebir'in tarihi kimliğini ve marka değerlerini hissetsinler istiyoruz. Vakfıkebir'e bir kimlik kazandırmak istiyoruz." Belediye Başkanı Balta, 7 katü ve 40 oda kapasiteli olacak turistik otelin 25 yıllık kirasının 4 milyon 200 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.



Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön