28 / 04 / 2024

Trabzon'da 4 yıldır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı! 

Trabzon'da 4 yıldır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı! 

Trabzonluların 4 yıldır beklediği Raylı Sistem Projesi'nde yeni gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararda yer alan detaylara göre, bu projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.



Trabzon’da uzun yıllardır yapılması beklenen Raylı Sistem Projesi için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de paylaşılan kararda geçen detaylara göre, Trabzon Raylı Sistem Projesi’ni Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye'nin öncelikli projeleri arasında yer alan Raylı Sistem Projesi’nde beklenen adım sonunda atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararla, "Raylı Sistem Projesi" Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

Resmi Gazete’de yer verilen karar kapsamında “Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemler, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstenilmesi, Devralınması, Tamamlanmasına Müteakip Devri İle İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararın yürürlüğüne konulmasına, 655 sayılı Ulaştırma ve Altyapı Alanına İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 15. maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Trabzon da 4 yıldır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı! 

RAYLI SİSTEM PROJESİ İÇİN 4 YILDIR ÇALIŞIYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye'sinin resmi sitesinde yer alan detaylara göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, karardan sonra yaptığı açıklamada, proje hakkında ilk adımın atılmasından mutluluk duyduğuna dikkat çekerek, “Şehrimiz için çok önemli olan Raylı Sistem Projesi’nin belediye kaynakları ile hayata geçrilmesi mümkün olmadığı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın bu işi üstlenmesi çok önemli bir karardır" açıklamasında bulundu.

Trabzon Raylı Sistem Projesi'nin artık devletin yapacağı bir proje olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Zorluoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Trabzon Raylı Sistem Projesi’ni yapmak üzere kısa sürede işe başlayacağını ifade etti.

Tamamlanmasına müteakip işletmesi Büyükşehir Belediyesine devredileceğini söyleyen Zorluoğlu, "Bu proje için 4 senedir şehrimizin dinamikleriyle, meslek odalarımızla, kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve milletvekillerimizle birlikte çalışıyoruz" dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Raylı Sistem Projesi’nin şehrin ihtiyacı olduğunu ve herkes tarafından beklendiğini belirten Başkan Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı ve bu proje için destek sağlayan bakanlıklar ile milletvekillerine teşekkürlerini iletti.

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Başkentte 29 adet gayrimenkul satılıyor! Son dakika Ekim fırsatı! 

Bu ilde 4 taksitle iş yeri fırsatı! Satışa çıkan 3 iş yerini kaçırmayın!


Geri Dön