06 / 05 / 2024

Trabzon'da 450 milyon TL'lik kripto para vurgunu!

Trabzon'da 450 milyon TL'lik kripto para vurgunu!

Trabzon merkezli 12 ilde yapılan eş zamanlı “Saadet Zinciri” operasyonunda 450 milyonluk kripto para vurgunu ortaya çıktı...



Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize şube ekipleri tarafından Trabzon merkezli 12 şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı “Saadet Zinciri” operasyonunda şüpheli olan 18 kişiden 16’sı mahkemece adli kontrol koşuluyla serbest bırakılırken, şirketin yönetim kurulu başkanlığı yaptığı öğrenilen Başak Şentürk ve kurucu olduğu şirket aracılığıyla müşterilerin parasını alıp mağdur ettiği babası Zekai Şentürk ise "Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan tutuklandı.

Sabah Gazetesi'nden Özgür Özdemir'in haberine göre; şirket yöneticisi Başak Şentürk, Trabzon’da bir bankada çalışırken zimmetine para geçirdiği nedeniyle bankadan ayrılıp, “Saadet Zinciri” adı altında şirket kurdu. Şentürk’ün kurduğu kripto şirketine ise para verenler arasında eski futbolcular, teknik direktörler, FIFA kokartlı hakemler, polisler, ve adliye çalışanlarının bulunduğu belirlendi.

Trabzon da 450 milyon TL lik kripto para vurgunu!

Ankara merkezli kurulan İmer Group Yatırım Danışmanlık şirketi hakkında müşteri şikayetlerinin çoğalması ve şirket yöneticileri hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapılmasından sonra Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, nitelikli dolandırıcılık suçu işlendiği iddiasıyla sürdürdüğü soruşturma kapsamında, Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri adım attı. Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Trabzon merkezli 12 şehirde eş zamanlı yapılan operasyonlar operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı.

450 MİLYON TL VURGUN

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat şube polislerinin yaklaşık 4 aydır teknik ve fiziki şekilde izlediği soruşturma çerçevesinde Şentürk'ün yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği, babası Zekai Şentürk'ün ise kurucusu olduğu şirket aracılığıyla müşterilerin parasını alıp mağdur ettiği belirlendi. 

Trabzon da 450 milyon TL lik kripto para vurgunu!

Müşterilerinin parasını kripto para, borsa ve yabancı yatırım fonlarında kullanıp yüzde 15 ile yüzde 20 arasında kar payı verme vaadiyle alan şirketin yaklaşık olarak 450 milyon TL para topladığı şirketin, yeni müşteri getirenlere birkaç ay kar payı ödemesi yaptığı ve böylece müşteri kazandığı fakat daha sonra bu kar paylarını da ödemediği belirlendi. Savcılık ve polisin uzun süre devam eden çalışmaları sonrasında şirket yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyonlar yapıldı.

ŞİRKET TEMSİLCİLERİ VE ŞİRKET SAHİBİ BABA-KIZ GÖZALTINA ALINDI

12 kentte yapılan operasyonlarda, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı B.Ş, şirketin yasal sahibi ve aynı zamanda Başak Şentürk'ün babası olan Zekai Şentürk, Trabzon temsilcisi oldukları iddia edilen S.Ö. ile E.Y, İstanbul temsilcisi A.B,  Ankara  temsilcisi Ç.E.,  İzmir  temsilcisi C.U., Gaziantep temsilcisi B.K., Kocaeli temsilcisi M.A., Çorlu temsilcisi M.Ç, şirketin bilgisayar uzmanı M.A, bir oyun şirketinin sahibi olduğu öğrenilen Ç.C., bir inşaat şirketinin sahibi C.K., bir cep telefonu operatörü şirketinde Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak çalışan D.K., özel harekat polisi oldukları öğrenilen R.C.D. ve A.D. ile O.Y. ve Y.M. yakalandı ve gözaltına alındılar.

Trabzon da 450 milyon TL lik kripto para vurgunu!

BABA-KIZ TUTUKLANDI

Polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişi, sağlık kontrollerinin Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin bitirilmesiyle Trabzon Adliyesi'ne gönderilen şüphelilerden B.K, M.A, M.Ç, M.A, Ç.C, C.K, D.K. ve C.U. hakkında Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği adli kontrol kararı aldı. Savcılık, şüphelilerden B.Ş, Z.Ş. S.Ö, E.Y, R.C.D, A.D, A.B. ve Ç.E. hakkında TCK' nin 158/1-h kapsamında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklama talep ederek nöbetçi mahkemeye gönderdi. Mahkeme, şirketin kurucusu Zekai Şentürk ile şirketin yönetim kurulu başkanı olan kızı Başak Şentürk "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan tutuklayarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk etti. Diğer 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildi ve serbest bırakıldı. Olaya ilişkin çok yönlü soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Trabzon da 450 milyon TL lik kripto para vurgunu!

ÇALIŞTIĞI BANKADAN ZİMMETİNE PARA GEÇİRMİŞ

Diğer taraftan kripto vurgunun ayrıntıları öğrenildi. Şirket yöneticisi Başak Şentürk Trabzon'daki bir bankada çalışırken müşterilerinin hesaplarını boşaltıp, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla bankadan ayrılmış, ardından da "Saadet Zinciri" adı altında şirket kurmuş. Başak Şentürk, Trabzon'dan Ankara'ya giderken polis ekipleri tarafından yakalandı. Müşterilere aylık yüzde 15 ila 20 kar vadederek para toplayan Şentürk, yeni müşteri getirenlere yüzde 3 komisyon sağlamış. İlk birkaç ay müşterilerine para ödeyen Başak Şentürk, sonra ödemeleri durdurdu. Şentürk, Trabzon Ankara İstanbul İzmir Antalya Gaziantep Kocaeli Tekirdağ Mardin olmak üzere 9 şehirde şube açtı. 

Başak Şentürk'ün kurduğu şirkette parasını isteyen bir kişi için diğer bir çalışanına zehir bulup öldürmesi için talimat verdiği belirlendi. Topladıkları paraları aklamak için bir bilgisayar oyun şirketini 60 milyon lira satın almış gibi gösterip sonra vazgeçtik diyerek çekleri piyasada kullandıkları belirtildi. Kripto şirkete ise para verenler arasında eski futbolcular, teknik direktörler, FIFA kokartlı hakemler, polisler, ve adliye çalışanlarının yer aldığı ortaya çıktı.

1 milyar TL'lik Dogecoin vurgunu!

Kripto vurgunu yapan hackerlar parayı iade ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön