10 / 05 / 2024

Trabzon'da imarı yapılmamış alan kalmayacak!

Trabzon'da imarı yapılmamış alan kalmayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde imarsız bir metrekare bile alan bırakmayacaklarını söyledi. Gümrükçüoğlu iki yıl sürecek olan imar çalışmalarının başlayacağını belirtti.




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde imarsız bir metrekare bile alan bırakmayacaklarını söyledi.Trabzon'da, Büyükşehir Belediyesi dönemi başlamasıyla birlikte imar çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoglu, ihale sürecinin 17 Şubat'ta başlatıldığını ifade ederken*sürecin 17 Mayısta tamlanmasıyla il genelinde iki vıl sürecek olan imar çalışmalarının başlayacağını ve çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon'da iman yapılmamış bir metre kare bile alan kalmayacağını ifade etti. 


BÜYÜKŞEHİR DEMEK İMAR DEMEKTİR 


Konuyla ilgili olarak ayrıntılı açıklamalarda bulunan Başkan GümrukçüOğlu "Büyükşehir demek imar demektir. Büyükşehir demek şehrin her metrekaresinin imar edilmesi demektir.  

Bunun sonrası ise 1/50000 ölçekli il çevre planı. 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarıydı.Biz bu konuda meslek örgütleri, STÖ'ler ve ilçe belediyelerimizin görüşlerini alarak yaptığımız bütün bu çalışmaların harmanlanması neticesinde ihale sürecini 19 Şubat'ta başlattık ve bu süreç 17 Mayıs'ta tamamlanmış olacak, işin süresi 24 ay olarak belirlenecek ve çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon'da imar geçmemiş tek bir metrekare kalmayacak. Bu arada gerekirse l/1000 ölçekli uygulama planı da yapacağız ama malum olunduğu gibi bu ölçekli planlar özellikle ilçe belediyelerimizin sorumluluğunda ve onlara yardım gerektiği noktalarda biz devreye gireceğiz" şeklinde konuştu. 


Taka




Geri Dön