30 / 04 / 2024

Trabzon’da imarsız yer kalmayacak!

Trabzon’da imarsız yer kalmayacak!

Başkan Gümrükçüoğlu, il genelinde iki yıl sürecek olan imar çalışmalarının başlayacağını ve çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon’da imarı yapılmamış bir metre kare bile alan kalmayacağını ifade etti.




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde imarsız bir metrekare bile alan bırakmayacaklarını söyledi.

Trabzon’da, Büyükşehir Belediyesi dönemi başlamasıyla birlikte imar çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, ihale sürecinin 17 Şubat’ta başlatıldığını ifade ederken, sürecin 17 Mayıs’ta tamamlanmasıyla il genelinde iki yıl sürecek olan imar çalışmalarının başlayacağını ve çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon’da imarı yapılmamış bir metre kare bile alan kalmayacağını ifade etti.



Konuyla ilgili olarak ayrıntılı açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu “Büyükşehir demek imar demektir. Büyükşehir demek şehrin her metrekaresinin imar edilmesi demektir. Trabzon ilinin 1/100000 ölçekli çevre düzeni plan revizyonunu yaptık. Bunun sonrası ise 1/50000 ölçekli il çevre planı, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarıydı. Biz bu konuda meslek örgütleri, STÖ’ler ve ilçe belediyelerimizin görüşlerini alarak yaptığımız bütün bu çalışmaların harmanlanması neticesinde ihale sürecini 19 Şubat’ta başlattık ve bu süreç 17 Mayıs’ta tamamlanmış olacak. İşin süresi 24 ay olarak belirlenecek ve çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon’da imar geçmemiş tek bir metrekare kalmayacak. Bu arada gerekirse 1/1000 ölçekli uygulama planı da yapacağız ama malum olunduğu gibi bu ölçekli planlar özellikle ilçe belediyelerimizin sorumluluğunda ve onlara yardım gerektiği noktalarda biz devreye gireceğiz” şeklinde konuştu.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön