30 / 04 / 2024

İdris Şahin: Çankırı'da ıslahsız dere kalmayacak!

İdris Şahin: Çankırı'da ıslahsız dere kalmayacak!

Milletvekili İdris Şahin, Çankırı'da ıslahsız dere kalmayacağını dile getirdi. 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Bu inşaatların tamamlanması suretiyle Çankırımızda ıslah edilmemiş dere kalmayacaktır dedi. ...



Milletvekili İdris Şahin, Çankırı'da ıslahsız dere kalmayacağını dile getirdi. Konu hakkında bir açıklama yapan Şahin, "Çankırımızın geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi amacıyla yapmış olduğumuz hizmetlerimiz çerçevesinde, Çankırı merkezinden geçen Tatlıçay ve Acıçaya mansaplanan yanderelerin taşkın koruma inşaatları ihale edildi. Yapılacak ihale kapsamına göre; Kale Arkası taşkın koruma inşaatları yapılacaktır. 


Bu bağlamda; söz konusu iş kapsamında 6885 metre beton taşkın koruma duvarı, 20 adet betonarme taşıt köprüsü, 2 adet betonarme menfez, 1 adet yaya köprüsü, 9 adet kargir ıslah sekisi, beton brit ve şut imalatı Acıçaya mansaplanan bu yanderelerin taşkın ve rüsubat riskleri ortadan kalkacak, Çankırı ilimiz taşkın tehditlerinden korunacaktır. İş'in 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Bu inşaatların tamamlanması suretiyle Çankırımızda ıslah edilmemiş dere kalmayacaktır" dedi. 


Karatekin Gazetesi 


Geri Dön