21 / 05 / 2024

derelerin ıslah edilmesi

derelerin ıslah edilmesi

Milletvekili İdris Şahin, Çankırı'da ıslahsız dere kalmayacağını dile getirdi. 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Bu inşaatların tamamlanması suretiyle Çankırımızda ıslah edilmemiş dere kalmayacaktır dedi. ...

Meraların korunması çalışmaları meclis gündeminde!

Meraların korunması ve ıslah edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi konuya ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 

Samsun Tekkeköy Deresi turizm alanına dönüşüyor!

Samsun Tekkeköy'de bulunan derenin ıslah edilmesi için harcanacak yaklaşık 15 milyon liralık projenin ihalesinin ardından çalışmaların başlaması için imzalarda atıldı.Başkan Togar, derenin ıslah edilirken aynı zamanda da turizme kazandırılacağına dikkat çekti.

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Muhammet Balta: Vakfıkebir'in çehresi değişecek!

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, DSİ Bölge Müdürü Berber'i makamında ziyaret etti. Balta; " Folderesi'nin ıslah edilmesi için 40 milyon TL'lik bir proje hazırladık.Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Vakfıkebir'in çehresi değişecek" dedi

Hopa'da dere yatakları yeniden düzenlenmeli!

CHP heyetinin Hopa sel felaketine ilişkin raporunda dere yataklarının yeniden ıslah edilmesi gerektiği ve içme suyu şebekesiyle atık su kanalizasyon sisteminin yenilenmesi gerektiği vurgulandı...

Darıca Dilderesi ıslah çalışmaları devam ediyor!

Dilderesi yatağı içerisindeki yapılan ıslah çalışması hızla devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Toltar, “Dilderesi ıslah projesinde ki 814 metre uzunluğundaki çalışmalar önemli bir noktaya geldi.

Maketten konut alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Maketten konut satışı, inşaat çalışmaları tamamlanmamış ve henüz daire bitmemişken gerçekleşen satış işlemi olarak biliniyor. Peki, maketten konut alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.

İntifa hakkının tesis edilmesi için gerekenler!

Taşınmaz malların intifa hakkına sahip olan bir kimse, mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olmuş oluyor. Peki, intifa hakkının tesis edilmesi için gereken belgeler neler? İşte, intifa hakkının tesis edilmesi için gerekenler!

İrtifak hakkının tesis edilmesi!

Taşınmazın malikini bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanması irtifak hakkı ile sağlanıyor. Peki, irtifak hakkı nasıl tesis edilir? İşte, irtifak hakkının tesis edilmesi!

Tahran'daki Sünni mescidinin tahrip edilmesi soruşturulacak!

İran'da etnik ve dini azınlıklardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Yunusi, başkent Tahran'daki bir Sünni mescidinin geçen ay belediye tarafından tahrip edilmesi olayının soruşturulacağını ve çözüme kavuşturulacağını söyledi.

derelerin ıslah edilmesi Haberi

derelerin ıslah edilmesi

Milletvekili İdris Şahin, Çankırı'da ıslahsız dere kalmayacağını dile getirdi. Konu hakkında bir açıklama yapan Şahin, "Çankırımızın geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi amacıyla yapmış olduğumuz hizmetlerimiz çerçevesinde, Çankırı merkezinden geçen Tatlıçay ve Acıçaya mansaplanan yanderelerin taşkın koruma inşaatları ihale edildi. Yapılacak ihale kapsamına göre; Kale Arkası taşkın koruma inşaatları yapılacaktır. 


Bu bağlamda; söz konusu iş kapsamında 6885 metre beton taşkın koruma duvarı, 20 adet betonarme taşıt köprüsü, 2 adet betonarme menfez, 1 adet yaya köprüsü, 9 adet kargir ıslah sekisi, beton brit ve şut imalatı Acıçaya mansaplanan bu yanderelerin taşkın ve rüsubat riskleri ortadan kalkacak, Çankırı ilimiz taşkın tehditlerinden korunacaktır. İş'in 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Bu inşaatların tamamlanması suretiyle Çankırımızda ıslah edilmemiş dere kalmayacaktır" dedi. 


Karatekin...