28 / 04 / 2024

Trabzon'da kamuya açık olan yol kapatıldı mı?

Trabzon'da kamuya açık olan yol kapatıldı mı?

Trabzon liman sahası yanından geçen ve belediye imar planında kamuya açık yol olduğu belirtilen yolun kapatıldığını iddia eden kişi yolu trafiğe açtı



Trabzon Liman Sahası yanından geçen ve belediye imar planında "kamuya açık yol" olduğu belirtilen yolun, Liman Müdürlüğünce tel örgü çekilerek kapatıldığını iddia eden kişi, kerpetenle tel örgünün bir bölümünü keserek yolu yaya trafiğine açtı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Trabzon Liman Sahası bitişiğinde bulunan Hazine arazisinde, Milli Emlak'a ercimisil bedeli ödeyerek briket imalatı yapan İbrahim Topuz (50), Trabzon Liman İşletmesi'nin kendisini Hazine arazisinden çıkartmaya çalışarak bu araziyi liman arazisine dahil etmeye çalıştığını, bu nedenle elektriğini kestiğini, atölyeye giden yolun üzerine hafriyat dökerek ve tel çekerek iş yerine gitmesini engellediğini iddia ederek savcılığa başvurdu.

Yapılan inceleme sonucu Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, Topuz'un iddialarının yanı sıra, yolun Liman İşletmesince kapatıldığının polis memurlarınca tespit edildiği ve yolun Trabzon Belediyesi'nin sorumluluğunda kamuya açık bir yol olduğu belirtilerek, Trabzon Liman Müdürünün, Topuz'un "iş ve çalışma hürriyetini ihlal etmek ve kamuya ait yol üzerine engel koyarak trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçunu işlediğinin anlaşıldığı savunularak, cezalandırılması istendi. İlk duruşmanın ise Mart ayında yapılacağı öğrenildi.

İşin adli boyutu devam ederken, İbrahim Topuz, Liman Müdürlüğünce tel örgülerle ve demir bariyerlerle kapatılan yola giderek, tel örgülerin bir bölümünü kerpetenle kesip yolu yaya trafiğine açtı.

Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaş olarak "belediyenin sorumluluğunda olduğunu ve imar planında göründüğünü" iddia ettiği yoldan geçmenin hakkı olduğunu belirterek, bu nedenle kapatılan yolu kerpetenle açtığını söyledi.

İş yerinin belediye tarafından mühürlendiğini, elektriklerinin kesik olduğunu ifade eden Topuz, "Belki bu yoldan geçmeyeceğim ama benim amacım, belediyece 72 milyon Türk insanına açık olduğu belirtilen bu yolun kapatılmasını engellemek" dedi.

-LİMAN MÜDÜRÜ: "ALAN, LİMANIN KULLANIMINA TAHSİS EDİLDİ"-
Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş ise iddiaları yalanlayarak, yapılan işte kendi açılarından bir yasal sorun bulunmadığını, söz konusu yolun limanın kullanımına tahsis edildiğini savundu.

Ermiş, sorunun, yolla ilgili bilgi istenen Trabzon Belediyesi'nin, yolun durumunu Milli Emlak'a sorması ve bu kurumun da "yolun kamuya açık olduğu" yönünde yanlış bilgi vermesinden kaynaklandığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Söz konusu yer bizim tapulu yerimizdi. Türkiye Deniz İşletmelerinin tapulu yeriydi. Kıyı kenar çizgisinden dolayı tapu iptal edilince Türkiye Deniz İşletmelerinin kullanımına tahsis edildi. Şu an için limanın kullanımına tahsis edilen bir alan."

Ermiş, İbrahim Topuz'un Hazine arazisinde işgalci olduğunu iddia ederek, Topuz'un iş yerinin de belediye encümeni kararıyla mühürlendiğini kaydetti.
AA


Geri Dön