13 / 05 / 2024

Trabzon'da sağlık külliyesi kurulacak!

Trabzon'da sağlık külliyesi kurulacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Trabzon’da referandum öncesi mesajlar verdi. Akdağ "Trabzon'da 350 bin metre kare kapalı alan olan bir külliye yapacağız. Ve orada yok yok olacak "dedi.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ Trabzon’a geldi. 16 Nisan’da gerçekleşecek referandum öncesi Sivil toplum kuruluşları ve partililer ile buluştu.  


16 Nisan’da gerçekleşecek referanduma yönelik önemli mesajlar verdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ Trabzon’da 16 Nisan’da gerçekleşecek referandum ile ilgili yaptığı açıklamada; “Trabzon’un benim hayatımda farklı bir yeri var. Trabzon’dan çok yakın çalışma arkadaşlarım oldu.   Sağlık Bakanlığım boyunca iki müsteşarım Trabzon’dan. Şuan da belediye başkanlığımızı Trabzon da yapan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu benim çok çilemi çekti. Gece yarılarına kadar benimle beraber çok çalıştı. Sonra da Prof. Dr. Nihat Tosun uzun süreler bu iki değerli arkadaşım Sağlık Bakanlığı’nda, Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programında çok büyük katkılar verdiler. Çocukluğumuz, gençliğimiz Trabzonspor’un bir Anadolu takımı olarak gönüllerimizde taht kurduğu, bir Erzurumlu olarak ta bizim Trabzon’un maçlarını şimdi olduğundan çok daha yakın takip ettiğimiz bir dönemdi.  


Türkiye son on beş sene içerinde kabuğunu kuran yepyeni bir geleceğe, muasır medeniyet seviyesine hızla yürüyen bir ülke haline geldi. Milletlerin tarihlerinde önemli zamanlar vardır” dedi.   


Vesayet Kaynakları Milletin Önünü Kesti   


Akdağ yaptığı açıklamada; “Kurtuluş Savaşı bizim tarihimizde ki son yüz yılda ki en önemli zamanı ifade eder. 1950’de milletimiz bu ülkeye demokrasinin gelmesi hususunda büyük bir talep ortaya koymuş ve Türkiye’de demokratik seçimler yapılmış, Demokrat Parti başa gelmiştir. Cumhuriyetten sonra ki en önemli kırılma dönemi 1950’dir. 1950 bize bu milletin özgürleşmesini, özgürleşmeye doğru adım atılışını gösteriyor.   


28 Şubat Tuz Ekilen Dönem Oldu   


Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu;  “Türkiye bir türlü ayaklarının üzerine dikilip o bebeklik döneminden sonra delikanlı demokrasiyi yaşayamadı. 28 Şubat yaraya tuz ekilen bir dönem oldu. Çok sayıda 28 Şubat mağduru insan vardır. 28 Şubat’ta milletin iradesini yok saydılar. Silahlı kuvvetler, sermaye, medya, 5’li çete diye bilenen bazı kuruluşlar geldiler milletin elinden milletin iradesi ile oluşturulmuş demokrasiyi aldılar.   


Tek Adamlık Kendi Kültürlerinin Malı   


“Önümüzde yapacak çok iş var Türkiye siyasi tarihinin 4’üncü kırılımına ihtiyacı var.” diyen Akdağ şu şekilde konuştu; “Bu ülkenin 4’üncü kırılma dönemine ihtiyacı var. Şimdi ne yapmak istiyor millet şimdi tam demokrasiyi istiyor. Milletin mutlak iradesini istiyoruz. Şimdi diyoruz ki bu millet Cumhurbaşkanını seçsin beş yıl boyunca o cumhurbaşkanı ekibi ile birlikte istikralı bir şekilde bu millete hizmet etsin. Bu milletin hükümet sisteminde iki başlılık olmaz dediğimiz zaman birileri bunu kendi dönemlerinin, kendi siyasi tarihlerinin tek adamlığına benzetiyor.   


Akyazı’ya Şehir Hastanesi’ni yapacağız


Akdağ “Trabzon’da kurulması planlanan şehir hastanesine vurgu yaparak; “Neden Trabzon Şehir Hastanesi 2017 yılına geldiğimiz halde daha yeni başlayacak. 2006 yılında başlamış büyük bir proje neden hızlı hareket eden AK Parti’ye rağmen 10 yıl sonra hayata geçebiliyor şehirlerimizde. Her attığımız adım da ne kadar çelme yedik ama hiç aldırış etmedik.   


 Hızımız kesildi ama geldik geldik yüzdük kuyruğuna getirdik. Trabzon Şehir Hastanesi’ni de inşallah Akyazı’da mükemmel bir eser olarak Trabzonlularımıza kazandıracağız. Trabzon’da mesele futbol olduğu zaman stadyum olduğu zaman onunla yarıştırmak zordur ama şimdi hodri meydan diyorum bu hastaneyi yapalım stadyum ile yarıştıracağız. Kesin büyüklüğünü söyleyemem daha projelerini çiziyoruz ama 350 bin metre kare kapalı alan olan bir külliye yapacağız. Ve orada yok yok olacak Allah’ın izni ile.  Biz bütün bunların için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini istiyoruz. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun itirazı yeni sisteme değil bütün meseleleri milleten endişeleri, milleten korkuyorlar diye konuştu.


Taka


Geri Dön