29 / 04 / 2024

Trabzon'da sağlık turizmi ile en az 500 bin turist gelecek!

Trabzon'da sağlık turizmi ile en az 500 bin turist gelecek!

Trabzon İpek yolu Sağlık Turizmi Derneği Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu ve de beraberindeki Recep Ergenç, Sevgi Ayçiçek ve Kemal Küçükyılmaz sağlık turizmi hakkında konuştu.



Yapılan açıklamada, "Gelecek on yılda Trabzon için olmazsa olmaz turizm sektörüdür" ifadeleri kullanıldı. Kalaycıoğlu'nun açıklamalan şu şekilde: "Bu şehirde hatta bu bölgede Özellikle sağlık Turizmi için yok yok. Ancak bir yok var ki o da organize olamamak. Oysa Yeterli miktarda hastanelerimiz var. Nitelik olarak da oldukça başarılı doktorlarımız var. Doğamız harikulade. Etrafımızda böylesine muhteşem bir doğaya sahip ülkeler neredeyse yok gibi. Düşünün; Trabzon, sağlık turizminde atması gereken adımlan atması halinde Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye ve pek çok Arap ülkesinden şehrimize, bölgemize akın akın turist gelecektir. Hastanelerin etrafındaki evlerin değeri katlanacaktır. Bu şehir turizmden yeterli pay alamıyor. Trabzonspor Fatih Tekke ve Gökdeniz'i sattığında Trabzon ili ekonomik girdi yönünden 2 sıra birden yükselmişti. 


Trabzon çaresiz değildir. En az yılda 500 bin turist çekebilecek bir kentiz. Doğamız, hastanelerimiz ve tarihi değerlerimiz turistin aradığı özelliklerdir. Ancak önemli bir sorun daha var. Şehrimizin insanlarının turistle ilgili yaklaşımlan daha kabul görecek özellikler içermelidir. Evet, bu şehrin göç vermesi, gidenin gönderilmesi kalan bizlerin suçudur.Sormadık, nereye gidiyorsun, neden gidiyorsun? Şimdi yokluğunu hissediyoruz bu değerli insan kaynaklarımızın. Maalesef belirtmeliyim ki, sağlık turizmi yönünden batı bizden 50 yıl öndedir. 


Ama sistemli bir şekilde çalışmamız halinde iddia ediyorum ki 5 yıl içinde farkı kapatırız. Bizler çalışkan insanlarız. Kafamıza koyduğumuzu yapanz, yapacağız da..." 

Taka


Geri Dön