02 / 05 / 2024

Manisa'da sağlık turizmi gelişecek!

Manisa'da sağlık turizmi gelişecek!

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay ve toplum sağlığı hekimleri ile yaptığı toplantıda sekiz proje açıkladı. Sağlık turizmi kapsamında tüm hastaneler yenileniyor...



Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay ve toplum sağlığı sorumlu hekimlerinin Salihli'de yaptığı toplantıya katılan AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, sağlıkta Manisa'nın hedeflerini anlattı. Pazar sabahı 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne katılan Yurttaş, ardından halk sağlığı müdürleriyle toplanarak hedeflerini sıraladı. 


Tüm hastaneler yenileniyor

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay, "Sağlıkta memnuniyet oranları Manisamızda yüzde 85 civarında. Aile hekimlerimiz daha çok koruyucu hekimliğe ağırlık veriyor. Sağlıklı bir toplum oluşturmak için Bakanlığımız projeler yapıyor. Yürüyüş, tuzun azaltılması, obezite ile mücadele, dumansız hava sahası gibi toplumsal projelerin amacı, sağlıklı bir toplum oluşturmak" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş ise sağlıkta memnuniyet oranını artırmada en büyük etkenin doktorlar ve sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Amacın Manisa'yı sağlık kenti haline getirmek olduğunu kaydeden Yurttaş, "Öncelikle altyapı çalışmalarını tamamlamak için tüm hastanelerimizi yeniliyoruz" dedi.


İŞTE YURTTAŞ'IN AÇIKLADIĞI PROJELER 

1- Organ Nakil Merkezi: Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde organ nakil merkezi kuracağız. Bunun izinlerini aldık. 

2- Yanık merkezleri kuruyoruz: Manisa merkezde Yanık Merkezi, Turgutlu ve Soma'da yanık ünitelerinin kurulması için düğmeye basıldı. 

3- Meslek Hastalıkları Hastanesi: Manisa bir sanayi kentidir, maden kentidir. Meslek hastalıkları için bir klinik kuracağız ve bölgeye hizmet vereceğiz. Ankara, İstanbul ve Zonguldak'tan sonra dördüncü meslek hastalıkları hastanesi Manisa'da açılacak. 

4- Sağlık ve Kaplıca Turizmi: Manisa jeotermal açıdan zengin bir bölgedir. Sondaj çalışmaları sürüyor. Buralardan elektrik üreteceğiz, seracılık ve konut ısıtmada kullanacağız. Ayrıca kaplıca ve sağlık turizminde yeni adımlar atacağız. 

5- Kalp-Damar Cerrahisi Merkezi: Manisa'da şu an özel hastanelerde ve üniversitemizde kalp damar cerrahisi ameliyatları yapılabiliyor. Merkezde artık anjio ve kalp damar cerrahisinin yapılacağı merkez açıyoruz.

6- Diş Hekimliği Fakültesi: Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği fakültesi kuruyoruz. Manisa, Turgutlu, Salihli ve Akhisar'da Ağız ve Diş Sağlığı merkezlerimizi hayata geçirdik. 

7- Evde Sağlık Bakımı: Tüm ilçelerimizde Evde Sağlık Bakımı ünitelerimizi kurduk. Buraları geliştireceğiz. Yatalak ve hastaneye gidemeyecek durumdaki hastaların; pansuman, bakım, diş sağlığı gibi hizmetleri ayaklarına götürüyoruz. 

8- Tüp bebek merkezi, sağlık çalışanlarının memnuniyeti, şehir hastanesi yapımı, toksikoloji merkezi kurulması gibi çalışmalarımız da sürüyor. 


Yeni Asır


Geri Dön