Ekonomi

Trafiğe böyle çıkana 17.598 TL ceza! Kaza yapmayan ödüllendirilecek! Hemen bakın!

Araç sahipleri için duyuruldu. Trafik sigortası bağlamında 1 Mayıs itibari ile yeni kurallar listeye eklenecek. İşte detaylar!Trafik sigortası çerçevesinde 1 Mayıs itibari ile yeni kurallar eklenecek ve kaza yapan ve yapmayan da ödüllendirilecek

Araç sahibini ilgilendiren o uygulamanın detayları belli oldu. Trafik sigortası çerçevesinde 1 Mayıs itibari ile yeni kurallar eklenecek ve kaza yapan ve yapmayan da ödüllendirilecek.

İşte ayrıntılar…

Kaza yapmayan sürücülere müjde. Araç sahiplerinin ödeyeceği fiyat kaza yapıp yapmadığına göre şekillenecek ya artacak ya da azalacak. Kaza yapmayan sürücüler yüzde 50 indirime kavuşacak.

TRAFİK SİGORTASINDA BEKLENMEYEN YENİLİK!

Trafik sigortasında yapılan bu değişiklik Türkiye’de bulunan milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın başlangıç tarihi 1 Mayıs olarak belirlendi. Trafik sigortasında başlayan yeni uygulama ile beraber kaza yapmayan otomobil sürücülerine de yüzde 50 indirim uygulanacak.

Bu işlem ile kaza yapan sürücüler ise 17 bin TL, hiç kaza geçirmeyen, yapmayan sürücülere de 3 bin TL trafik sigortası primi ödemesi Şirket aracı ile kendi aracı için trafik sigortasında farklılık olacağı kaydedildi. Trafik sigortası primi de yüzde 2.5 ile yüzde 20 arasından daha fazla olacağı belirtildi.

Kaza yapan ve yapmayan arasında da sigorta farkı oluşacak. En düşük basamakta yer alan yani 0'da olan "çok riskli sürücüler" kategorisinde poliçelerine yüzde 200 zam uygulanacak. Kaza yapmayan sürücüler için ise en üstte yer alan 8'inci konumda "çok iyi sürücüler" kategorisi altında olacak ve poliçelerinde yüzde 50 indirim yansıyacak.

PRİM TABLOSUNU UNUTUN! PRİM TABLOLARI DEĞİŞTİ

Mayıs ayı ile uygulamaya konulacak olan sigorta şirketleri tarafından duyuruldu. Trafik sigortalarında bir kereye mahsus olarak yüzde 5 oranında zam uygulanacak. Yüzde 5'lik zamdan sonra her ay yüzde 2 oranında zam uygulanacağı bilgisi verildi. Hasarsız olmasından dolayı da prim indirimi alan ve hasarlı olması yüzünden prim artıran oranların tablosunda değişiklik yaşandı.

BU SÜRÜCÜLERE 17 BİN TL ÖDEME YAPILACAK!

Hasar basamağında yapılan değişiklikler ile 0 rakamına tekabül eden sürücü tüzel araç için belirlenen miktar 21 bin 118 TL olarak açıklandı. Aynı şekilde özel araç sahipleri için 17 bin 598 TL prim ödemesi olacağı belirtildi.