28 / 04 / 2024

Trafik sigortası yönetmeliği değişti! Mayıs'ta fiyatlar zamlanacak! Aracı olanlar hemen baksın!

Trafik sigortası yönetmeliği değişti! Mayıs'ta fiyatlar zamlanacak! Aracı olanlar hemen baksın!

Trafik sigortası yönetmeliğine ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasar ve indirim oranlarında değişikliğe gidildi. 



Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte yapılan hasar ve indirim oranlarındaki değişiklik bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasarsızlık indirimi ve hasar sonrası prim arttırım oranlarında değişikliğe gidildi. 

 Trafik sigortası yönetmeliği değişti! Mayıs ta fiyatlar zamlanacak! Aracı olanlar hemen baksın!

Halk arasında zorunlu trafik sigortası olarak bilinen Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda tarife yönetmeliği açısından değişiklik yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre tavan fiyatlar mayıs ayında zamlanacak. Ayrıca hasar nedeniyle primde yüzde 200 zamlı tarife uygulanabilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş parçalar veya yeniden kullanılabilir parçaların tercih edilmesi durumunda yüzde 20'ye kadar indirim uygulanabilecek. 

MAYIS'TA TAVAN FİYATA ZAM!

Tarife yönetmeliğindeki değişiklik ile trafik sigortası tavan fiyatları 1 Mayıs'ta yüzde 5 arttırımlı olacak. Mayıs ayından itibaren anlık tavan fiyat artışı da yüzde olacak. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu traifk sigortası primi uygulacak. 

Peki hasar ve hasarsızlık oranlarında ki değişiklik ne kadar oldu? Trafik sigortası ne anlama geliyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön