09 / 05 / 2024

Trafikte bunu yapanların başı fena ağrıyacak! Ehliyet elden gidebilir

Trafikte bunu yapanların başı fena ağrıyacak! Ehliyet elden gidebilir

Trafik kurallarına uymayanların başı fena ağrıyacak. O kurala uymayanların ehliyetleri elden gidebilir. İşte detaylar!



Sürücü belgesi olan ve araç kullananların uyması gereken trafik kuralları gün geçtikçe artmaktadır. Kurallara uyulmama halinde ki cezalar ise cep yakıyor. Gelen son dakika haberinde belirtilene göre, araç içinde uyuşturucu madde olan ve o şekilde araç kullanan kişilere çok ağır yaptırımlar geldi. Ağır cezalara çarptırılacak olan o vatandaşlar için dev ceza uygulaması başladı.

Aydın'da uyuşturucu kullandığı anlaşılan bir sürücüye çok ağır cezalar uygulandı. O halde trafiğe çıkmak can kayıplarına neden olacağı düşünülürken uygulanacak büyük ceza da cepleri bir hayli yakacak. Yayaların hayatını tehlikeye attığı ve kurallara da aykırı durum olduğundan uyuşturucu kullanımının önüne geçmek adına büyük ceza uygulaması getirildi.

5 SENE EHLİYETE EL KONULDU!

Uyuşturuculu olarak araç kullanan vatandaşa 20 bin 977 TL para cezası uygulanırken bunun ile beraber 5 sene süre ile ehliyete el konulduğu açıklandı. Trafikte uyuşturucu kullanmamanın bedeli bu şekilde düzenlenirken ağır yaptırımların kaza sayılarını azalttığı anlaşıldı. Kazalara engel olmak için ve uyuşturucu kullanımını azaltmak adına cezaların ağırlaştırıldığı belirtildi. Diğer cezalar ise şu şekildedir;

Trafikte bunu yapanların başı fena ağrıyacak! Ehliyet elden gidebilir

EMNİYET KEMERİ TAKMAYANLAR 436 TL ÖDEYECEK!

Düzenlemeler kapsamında emniyet kemeri takmayan sürücülere 436 TL kesilecek. Bununla birlikte sürüş esnasında telefonda konuşma da belirli bir cezaya çarptırılacak. Bu kapsamda telefonla konuşan sürücüler toplamda 951 TL cezaya çarptırıldı.

YAYA YOL VERMEYENLER YANDI!

Sürücüler için düzenlenen cezalardan en yükseği ise yayaya yol vermeme oldu. Yaya geçidi kullanan yayaya yol verilmemesi durumunda sürücü 1917 TL ceza alacak. Bu kuralların tümüne uymayan sürücülere ise toplamda 3 bin 304 TL kesilmiş olacak. Kesilen cezaları da e-devlet üzerinden sorgulanabilir ve ödenebilir.

Spotify’a milyon dolarlık ceza!

Tapusu olanlar görmedim duymadım demeyin! Yoksa misliyle ceza ödeyeceksiniz!

Trafiğe böyle çıkana 17.598 TL ceza! Kaza yapmayan ödüllendirilecek! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön