28 / 04 / 2024

Trakya’da arsa fiyatları İstanbul konut fiyatlarını 5’e katladı!

Trakya’da arsa fiyatları İstanbul konut fiyatlarını 5’e katladı!

2015 ile 2020 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde Trakya’nın Büyükyoncalı, Kapaklı ve Misinli bölgelerinde arsalar yatırımcılarına ortalama yüzde 85 oranında getiri sağladı



Endeksa’nın verilerine göre 2015 ile 2020 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde Trakya’nın Büyükyoncalı, Kapaklı ve Misinli bölgelerinde arsalar yatırımcılarına ortalama yüzde 85 oranında getiri sağladı. Aynı dönemde İstanbul’da konut fiyat artışı ise yüzde 15’le sınırlı kaldı. Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, arsada fiyat artış süresinin eskiye oranla çok kısaldığını söyledi.

Veriler, Trakya’da arsa yatırımının İstanbul’da emlak yatırımından çok daha kazançlı olduğunu ortaya çıkardı. Trakya’nın gözde yatırım bölgeleri arasında yer alan Büyükyoncalı’da ortalama arsa fiyatı 2015 Eylül ayı ile 2020 Eylül ayı arasında yüzde 77 oranında arttı.

Endeksa verilerine göre aynı dönemde Kapaklı ve Ergene Misinli’de arsa fiyatları ise yüzde 90 oranında artış gösterdi. Üç bölgenin 5 senelik ortalama fiyat artışı yüzde 85 oranında oldu.

Söz konusu 5 senelik dönemde İstanbul’daki ortalama konut fiyatları ise Endeksa’nın verilerine göre yüzde 15 arttı. Düşük faizli kredilerinin 2020'de fiyatlarda yol açtığı sıçramaya rağmen önceki yıllarda düşüş yaşanması, 5 senelik ortalamanın yüzde 15’te kalmasına neden oldu.


Trakya’da arsa fiyatları İstanbul konut fiyatlarını 5’e katladı!

“ARSADA FİYAT ARTIŞ SÜRESİ KISALDI”

Trakya’daki hızlı fiyat artışlarını masaya yatıran Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, göç sebebiyle bölgenin değişimden geçtiğine ve bunun etkisiyle arsa yatırımının getiri süresinin çok kısaldığını söyledi. Emin Ertuğrul, “Arsadan kazanç sağlamak için artık eskisi gibi 20 + yıl beklenmiyor. Göç, yerleşim yerlerinin çok hızlı gelişmesine neden oluyor; projeler çok daha hızlı hayata geçiyor. Bunların etkisiyle getiri oranları çok daha hızlı artıyor. Bu yüzden gençler aslında geçmişteki nesile göre şu an 3-0 önde” diye konuştu.

Emin Ertuğrul’un dikkat çektiği bir başka trend, COVID-19 salgınının beyaz yakalılar ve gençleri de arsa yatırımcıları arasına dahil etmesi. “İnsanlar COVID-19 karantinalarında evlere kapanınca kendilerine ait küçük bir toprak parçası ve bahçeli bir eve sahip olmanın hayalini kurmaya başladılar” diye konuşan Ertuğrul, bunun etkisiyle geçmişte arsadan uzak duran beyaz yakalı çalışanlar ve gençlerin de yatırımcılar arasına katıldığını söyledi.

20 seneyi aşkın deneyimiyle arsada kurumsallaşmanın öncülüğünü gerçekleştiren Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, ev fiyatlarının son dönemde çok arttığına da dikkat çekerek, arsaya daha düşük meblağlarla yatırım yapma imkanının yatırımcılar açısından ek cazibe oluşturduğunu belirtti.

Trakya'da emlak sektöründe son durum!


Geri Dön