06 / 05 / 2024

Trendyol'dan depremzede öğrencilere jest! Sınav hazırlıklarına tam gaz devam!

Trendyol'dan depremzede öğrencilere jest! Sınav hazırlıklarına tam gaz devam!

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş üslü depremden etkilenen öğrencilere ülkenin her yerinden yardım gelmeye devam ediyor. Trendyol da depremzede öğrencileri unutmayan ve farklı şekilde destekleyenlerden biri oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gezici kütüphanelere Trendyol da desteğ



Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol, depremzede öğrencilere güzel bir destek yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı deprem bölgelerindeki öğrenciler için gezici kütüphane projesi yürütmektedir. Trendyol, bu projeye desteğini lise ve üniversiteye hazırlık kitaplarını armağan ederek yaptı. Böylece, köy ve kasaba gibi yerleşim yerlerindeki sınava hazırlanan öğrencilerin hazırlanmasına yardımcı olmayı amaçladı.

Depremin yarattığı zor koşulların öğrencilere de isabet etmesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı gezici kütüphane sistemini kurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde 48 otobüsten oluşan gezici kütüphaneleri sayesinde afetten etkilenen öğrenciler, kitaplarıyla buluşabilecek. Kaynak yetersizliği yaşayan öğrencilerin kaldığı geçici yerleşim yerlerine çok sayıda kitap ulaştırılacak. Bu kitaplar sayesinde lise ve üniversite öğrencileri, yeterli kaynakları edinmiş olacak.

"Afet Bölgesine Yardım için Elimizden Geleni Yapıyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, afet bölgelerine seyyar kütüphane gönderme kararı alırken öncelikle çocuk ve gençlere odaklandıklarını belirtti. Bu süreçte afetzedeleri unutmayan ve desteğini esirgemediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı şunları dile getirdi: “Deprem süreci boyunca tüm Türkiye’nin desteğiyle birlikte, biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak depremzedelere elimizden gelen desteği sunuyoruz. Bu kez, depremden etkilenen çocuk ve gençlerimizi göz önünde bulundurarak bir adım attık. Hayallerine ve eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçladık. Proje kapsamında, Trendyol’un sunduğu destekler için çok teşekkür ediyoruz.”

 


Geri Dön