05 / 05 / 2024

Trump Towers'ta 12 daireyi ünlüler dekore edecekler!

Trump Towers'ta 12 daireyi ünlüler dekore edecekler!

Ünlü isimler ve iç mimarlar, Mustafa Taviloğlu'nun sokak çocukları yararına organize ettiği 'Sokak Lambası' projesinde buluşuyor. Gönüllüler, Trump Tovvers'ta 12 daireyi Mudo Consept ürünleriyle dekore edecek. Projenin geliri sokak çocuklarına bağışlanaca



 
Mustafa Taviloğlu adı geçtiğinde bir an durup soluk almalısınız. Çünkü onun enerjisine ve hayata bağlılığına yetişebilmeniz güçtür. Günün neredeyse 24 saatinde hem işini hem keyfini yaşar Mustafa Abi... Bir kere sıkı bir balıkçıdır. Gün doğmadan balıkçı teknelerinin birinde bu işin profesyonelleriyle denize açılır. Sabaha karşı balıkçı teknelerinde gördüğünüz bu adam, akşamları dostlarıyla muhabbet masalarındadır. Hangi gün, hangi saat, dünyanın hangi kentine uçtuğunu sorsanız, kendi bile şaşırır hesabı. Sıkı balıkçıdır dedik ya... Geçen gün Lucca'da, ben önümdeki somonlu salataya melül melül bakarken o, risottolu levreğini iştahla yemekle meşguldü. Gözüm levrekte kalmıştı ama beynim, "Göbeğini düşün" diyordu. Bu arada aklıma Mustafa Taviloğlu'nun 'Sokak Lambası' projesi için verdiği destek geldi. Neydi bu proje Türkiye'nin 12 önemli iç mimarı, 12 ünlü isimle birlikte Trump Tovvers'ta 12 daireyi dekore edecekler. Gelir, sokak çocuklarına bağışlanacak. Övünmek gibi olmasın ama bu 12 isim arasında ben de varım. Tabii iç mimar olarak değil; gazeteci olarak da değil; maalesef ünlü olarak.
Mustafa Abi'ye "Daireleri döşemek için gerekli dekorasyon malzemelerini senden alacakmışız. Ne ilgin var bu organizasyonla" diye sordum. Masada kalan son parmesanlı sigara böreklerine doğru hamle yaparken, "İzzet biliyor musun, aslında bu projenin fikir babası sayılırım" dedi. Vallahi hiç şaşırmadım. Böylesine bir cinlik olsa olsa Mudo gibi bir zekâdan çıkardı. Muhabbeti de baldan tatlıdır Mustafa Ahi'nin; başladı anlatmaya...

NEWYORK'TA GÖRMÜŞ

"Bir gün New York'ta dolaşırken, Chelsea'de bir binanın önünde dev bir ilan gördüm. İlanda bir sürü mimarın resmi vardı; 'İçeri gireyim' dedim. Sordum kapıdaki adama: 'Nedir bu' dîye. Meğer yukarıdaki daireleri ünlü mimarlar döşemiş. 'Sokak çocukları yararına gezdiriyoruz' dedi adam. Otuz dolar da para istiyorlar girişte. Yanımda Lucca'da hanım var. 'Asla vermem parayı, bu dümendir' dedi." "Eh hanımların sözü dinlenir" diyorum ama Mustafa Abi, "Dinlemedim, ben bastırdım otuz doları çıktım yukanya. Daireleri gezerken şaşkına döndüm, müthiş! İnsanlar da oluk oluk gelip dolaşıyorlar" diyor.

TRUMP TQWERS'TA 12 DAİRE

Taviloğlu, o binada yapılanları görünce "Neden bizde de olmasın" diye düşünmüş. Aynı amaç uğruna kolları sıvamış. Eşyaları koyup, 12 tanınmış iç mimarla yola çıkmış önce. Sonrasında ise her mimarı, yaşam gurusu, sanatsever, ünlü isimlerle eşleştirmeye karar vermiş. Sonra arkadaşlarına projeden bahsetmiş ve Trump Tovver'da 10 daire ayarlamışlar döşenmesi için. "10 daireyle olmaz, 12 daire olsun en az" demiş, ona da "Tamam" demişler. Daireler Mudo Concept'ten alınacak eşyalarla döşenecek. Daireleri gezmek de parayla; giriş 20 TL, bunun 10 TL'sini Mudo kendi cebinden veriyormuş organizasyona katkı olsun diye.

PROJEDE IVANKA TRUMP DA VAR

Merakıma mucip oluyor; "Trumplardan kimse gelecek mi bu etkinliğe" diye: "Sanırım kızı Ivanka Trump gelecekmiş" diyor. "Keşke karşımdaki daireyi o yapsa" diyorum ama sonradan öğreniyorum ki Trump'ın asi kızı Ivanka bana rakip olmaya değil, Trump Tovvers'ın en alt katındaki şarap kavının içini dekore etmek için gelecekmiş. Eh ister şarap kavını dekore eder, ister daireleri, ister koca binayı. Bu güzel ve asi kadın her halde babasına bile sormuyordur ne yapacağını.

İzzet Çapa / Habertürk 


 


Geri Dön