06 / 05 / 2024

Trump Towers'ta 12 ünlü 12 daireyi dekore etti!

Trump Towers'ta 12 ünlü 12 daireyi dekore etti!

Medya, sanat ve iş dünyasından 12 tanıdık isim, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Mudo Concept ortaklığındaki 'Sokak Lambası' adlı proje için Trump Towers'daki dairelerini mimarlar eşliğinde dekore etti



Daireler 24 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında 10 TL karşılığında ziyarete açık olacak. Serginin geliri sokakta çalışan çocukların toplumsal yaşama katılmalarına destek amacıyla kullanılacak

Trump Towers, bugünlerde farklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ne resim, ne fotoğraf; bu kez alıştığımız sergilerden farklı olarak Türkiyeden 12 ünlünün evi ziyaretçilere açılıyor. Sokak Lambası projesine katkı için düzenlenen serginin amacı ise sokak çocuklarına ışık tutmak... Toplum Gönüllüleri Vakfının (TOG) Mudo Concept, Trump Towers ve Maison Française dergisinin işbirliğiyle geliştirdiği proje kapsamında 12 ünlünün Trump Towersdaki daireleri yine 12 ünlü mimar tarafından Mudo Consept ürünleriyle dekore edildi.

24 Kasım - 4 Aralık 2011 tarihleri arasında 10 TLye daireleri ziyaret edenlerden toplanacak gelir, sokakta çalışan çocukların toplumsal yaşama katılmalarına destek için gerçekleştirilen Sokak Lambası projesine aktarılacak.
 
15 gün çalıştılar

Daireler, önceki akşam özel bir davetle ilk olarak basın, iş ve sanat dünyasının ziyaretine açıldı.

Geceye, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman, Milliyet gazetesi yazarı Güneri Cıvaoğlu, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Tanıtıma eşlik eden Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, mimarların ve projeye destek veren herkesin 15 gündür gece gündüz sıkılmadan çalıştıklarını söylüyor. Bu projenin iş hayatında ve dünyada gördüğü fuarlar arasında en iyisi olduğunu dile getiren Taviloğlu, ortaya çıkan projeyi Tereddütsüz ne denildiyse kabul edildi. Bu kadar güzel bir meknda bize topu verdiler, hep beraber vurduk. İş ortada... diye anlatıyor.
 
Sahibinden bir iz...

Projede bazı daire sahipleri mimarlarıyla ziyaretçilerini ağırladı. Acun Ilıcalı ile mimar Emrah Kutlar, Arzuhan Yalçındağ ile mimar Çağlayan Tuğa, Ayşe Arman ile mimar Mahmut Anlar, Caroline Koç ile mimar Gökhan Avcıoğlu, Hülya Avşar ile mimar Merve Benice Musluoğlu, İbrahim Kutluay ile mimar Şebnem Buhara, İzzet Çapa ile mimar Sandra Arslanoğulları, Oya Eczacıbaşı ile mimar Mustafa Toner, Rana Tabanca ile mimar Hakan Ezer, Siren Ertan ile mimar Hakan Helvacıoğlu, Türkn Şoray ile mimar Emir Uras ve Ümit Boyner ile mimar Cem Kocacıklıoğlu ortaklaşa çalışarak, Trump Towersdaki dairelerini Mudo Concept koleksiyonlarıyla dekore etti.

Daireleri gezerken en sade dekorasyon olarak Caroline Koçun dairesi dikkat çekiyor. En çılgın daireleri ise Acun Ilıcalı ve İzzet Çapa paylaşıyor. Türkan Şorayın dairesinde ise tüm odalar sinema salonu gibi dekore edilmiş, duvarlarda siyah-beyaz Türkn Şoray filmleri oynuyor. Oya Eczacıbaşının dairesi ise home ofis tarzında tasarlanmış.
 
Bienal geziyor gibiyim

Daireleri gezen Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, projeyi çok parlak bulduğunu belirterek, Sadece Türkiyede değil dünyada da bir ilktir bu proje. Bir binada ünlü tasarımcıları bir araya getirip, yanına da bir insan koyup çalıştırmak... Bienal geziyormuş gibi hissettim. Herkesin karakteri yansımış diyor.

Projeyi çok yaratıcı bulduğunu ve çok hoşuna gittiğini anlatan Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman ise buradaki dairesini ara ara kızından ayrı olarak sevgilisiyle kaçamaklar yapmak için kullanacağını söylüyor: 12 insan ile 12 meşhur şahane mimarı eşleştirip böyle bir proje yapmak... Türkn Şorayın, Oya Eczacıbaşının, Hülya Avşarın, Acunun... Herkes birtakım şeyler deniyor ve bu benim çok hoşuma gitti.
 
Sokak Lambası yanıyor...

 Toplum Gönüllüleri Vakfının Toplum Gönüllüsü gençler ile 2004ten beri yürüttüğü Sokak Lambası projesi, sokakta çalışan çocukların sorunlarını gözlemleyerek toplumsal yaşam içinde yer almasını sağlıyor. Ünlülerin dairelerinden elde edilen gelir ile vakfın yedi yıldır sürdürdüğü projeye katkı sağlanacak.
Radikal


Geri Dön