06 / 05 / 2024

TSKB Gayrimenkul'e "değerleme yetkisi" verildi!

TSKB Gayrimenkul'e

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), TSKB Gayrimenkul Değerleme'ye bankalar için değerleme hizmeti sunma yetkisi verdi

 



2003 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından "Değerleme Şirketleri" listesine alınan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bankalar için değerleme hizmeti verme yetkisini verdi.

2002 yılında değerleme hizmeti vermek amacıyla Türkiye Sınai Kalkınma Bankası tarafından kurulan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. değerleme, danışmanlık, proje geliştirme ve fizibilite çalışmaları, en iyi en yüksek kullanım etüdü, piyasa araştırmaları, sektörel etüdler, yatırım inceleme ve kontrol, makine ekipman ekspertizi gibi konularda uluslararası standartlarda bağımsız ve tarafsız olarak hizmet veriyor. 

2003 yılında SPK tarafından "Değerleme Şirketleri" listesine alınan ilk özel şirket olan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 17.12.2009 tarih ve 3469 sayılı kararı ile "Gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti verme yetkisi alan ilk şirketlerden birisi oldu. BDDK şu ana kadar TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. dahil olmak üzere sadece dört firmaya bu hizmeti verme yetkisi verdi. 2 milyon TL'nin üzerindeki ipoteklerde değerleme işlemi sadece BDDK'nın yetki verdiği kurumlar tarafından yapılabiliyor. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Işıl Dinçer, "Bankacılık Düzenleme ve Dentelme Kurulu'ndan değerleme yetkisini alarak gücümüze güç kattık. 2010 yılında yapılandırmamızı daha da güçlendirerek daha geniş bir alanda hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.  
 
TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Türkiye'nin 21 ilinde

Bankalara ağırlıklı  olarak kurumsal ve ticari kredilerin teminatına konu olan gayrimenkullerin değerlemesini yapan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş, 2009 yılının Temmuz ayından itibaren bireysel kredilerin teminatına konu olan gayrimenkullerin de değerlemesi için bankalara hizmet vermeye başlamıştı.

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Ankara, İstanbul ve İzmir'deki şubelerinin haricinde 21 ilde bulunan temsilcileriyle, şu anda konut kredileri hacminin %80'ine sahip illerde bankalara değerleme hizmeti veriyor. 2010 yılında yapılanmasını daha da güçlendirmeyi hedefleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. konut kredileri hacminin %95'ine sahip illerde hizmet vermeyi hedefliyor. 

Verdiği kaliteli hizmeti konut kredilerinin teminatında konu olacak gayrimenkullerin değerleme raporlarının hazırlanmasında da sürdürmeyi hedefleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş, değerleme raporlarını yapılandığı  tüm illerde maksimum 3 iş gününde teslim etmeyi taahhüt ediyor. 

2009 yılında yaptırdığı  Mesleki Sorumluluk Sigortası ile hizmetteki risk unsurlarını  minimuma indirmeyi hedefleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., müşterilerine yakınlaşırken, müşterileriyle büyümeye devam edecek.

--

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, 2003 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından "değerleme şirketleri" listesine alınan "ilk özel şirket" olan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş'nin, BDDK'nın 17 Aralık 2009 tarih ve 3469 sayılı Kararı ile "gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesi" hizmeti verme yetkisi alan ilk şirketlerden biri olduğu belirtildi.

Açıklamada, 2 milyon liranın üzerindeki ipoteklerde değerleme işleminin sadece BDDK'nın yetki verdiği kurumlar tarafından yapılabildiği ifade edildi. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, BDDK'dan değerleme yetkisi alarak güçlerine güç kattıklarını, bu yıl yapılandırmalarını daha da güçlendirerek daha geniş bir alanda hizmet vermeyi hedeflediklerini kaydetti.
AA


Geri Dön