29 / 04 / 2024

TSKB GYO, Adana'da iş oteli açmayı planlıyor

TSKB GYO, Adana'da iş oteli açmayı planlıyor

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Adana'da yarısına sahip olduğu bir arsada iş oteli açmak için çalışmalara başladı



Pendik E-5'te aldığı arsada Pendorya Alışveriş Merkezi'ni hayata geçiren Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın iştiraki TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Adana'da yarısına sahip olduğu bir arsada iş oteli açmak için çalışmalara başladı.

TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün, "100 milyon lira olan kayıtlı sermayemizi 150 milyon liraya çıkarıp yüzde 33'ünü İMKB'de halka açmak için de Şubat 2011'e kadar süremiz var; ancak, o tarihe kadar beklemeyiz" diyor.

TSKB GYO'nun portföyünde İstanbul Pendik'teki Pendorya Alışveriş Merkezi'nin haricinde; İstanbul Fındıklı'da halen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve bazı şirketlerin kiracı olarak bulunduğu 17 bin metrekare kapalı alana sahip ofis bloku, Karaköy'deki 3 bin metrekare üzerindeki Tahirhan ve Adana'da bir arsa bulunuyor.

Korkut Ün, İstanbul'da Anadolu yakasında bir alışveriş merkezi, küçük bir konut projesi ve ofis projesi hayata geçirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Korkut Ün, "Pendorya'nın arsasını 2007'de 25 milyon dolara satın almıştık. Alışveriş merkezi inşaatını 13 ayda tamamladık. 3 ayda 1.5 milyon ziyaretçiye ulaştı" dedi.
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ceyhan enerji merkezi oldu, TSKB Adana'ya yeni otel planı yaptı

İstanbul'da Pendorya Alışveriş Merkezi'ni hayata geçiren Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın iştiraki TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Adana'da yarısına sahip olduğu arsada iş oteli inşaatına başlamak için kolları sıvadı.

TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün, "100 milyon lira olan kayıtlı sermayemizi 150 milyon liraya çıkarıp yüzde 33'ünü açmak için de Şubat 2011'e kadar süremiz var. Ancak, o tarihe kadar beklemeyiz" dedi. Korkut Ün, şu bilgileri verdi: "İstanbul'da Anadolu yakasında bir alışveriş merkezi ve küçük bir konut projesi ile ofis projesi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Pendorya AVM'nin yanında Fındıklı'da, TSKB'nin de kiracı olduğu ofis blokunu TSKB'den satın aldık. Adana'da da bir arsamız var. Adana-Yumurtalık'ın enerji nakil üssü haline gelmesi bizi bu arsaya iş oteli yapmak için cesaretlenderdi. Adana'daki iş oteli yapıp işletmesini uluslararası bir otel zincirine vereceğiz. Adana, otelcilik için çok cazip hale geldi. Otel kararı vermeden önce Yumurtalık'a gittim, yatırımları ve boru hattına gelen petrolü bizzat gördüm" dedi. 
Hürriyet

Adana'da otel için kazmayı vuracak, borsada gong çalacak

Bir yandan 2010 yılında halka arz yaparak İMKB'de gong çalmayı planlayan TSKB GYO, Adana'da da 5 yıldızlı, 200 odalı iş/şehir oteli için kazmayı vuracak

TSKB iştiraklerinden TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (IMKB) başvurdu. Dün bir grup gazeteciyle düzenlediği sohbet toplantısında konuşan TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün, Şubat 2011'de halka arz edilme sürelerinin dolacağını, ancak 2010 içinde halka arz işlemini tamamlayacaklarını açıkladı. Halka arz için SPK'ya ve IMKB'ye başvurularını yaptıklarını belirten Ün, TSKB GYO'nun 200 Milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içinde mevcut ödenmiş sermayesini 100 milyon TL'den 150 Milyon TL'ye çıkarması ve artırılan 50 milyon TL'lik sermayeyi mevcut ortakların rüçhan hakkının kısıtlanarak halka arz edeceklerini ifade etti. Ün, böylelikle ödenmiş sermaye miktarının yüzde 33'ünün halka arz edilmiş olacağını kaydetti.

HALKA ARZ ZAMANI "
Halka arza gitmenin zamanıdır" diyen ve 2010'un GYO'lar için önemli bir yıl olacağına işaret eden Ün, bu yıl içinde borsada işlem gören GYO'ların sayısında önemli bir artış yaşanacağını kaydetti. Ün, IMKB'de bir kaç aydır, GYO işlemlerinde iyileşmenin göze çarptığını söyledi.

Adana'da otel inşaatı bu yıl başlıyor
2007 yılında TSKB GYO prtföyüne kattıkları  Adana  Seyhan'daki 3 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 5 yıldızlı yaklaşık 200 odalı bir iş/şehir oteli geliştireceklerini belirten Ün, Bilici Grubu'yla yüzde 50-50 sahibi oldukları arsa üzerindeki otel inşaatının 2010'un 3. çeyreğinde başlayacağını söyledi. Ün otelin konsept projesinin hazır olduğunu ifade ederek, daha önce 180 oda olarak planlanan projenin yeniden revize edilerek 200 odaya çıkartıldığını kaydetti.

İstanbul'da 3 projenin hazırlığı sürüyor

TSKB GYO olarak her yıl 2-3 yeni proje geliştirerek portföylerine katmayı hedeflediklerini anlatan Ün, İstanbul Anadolu yakasında hayata geçirmek için üç proje üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Ün ilk projenin Ümraniye bölgesinde ofis ağırlıklı karma kullanımlı bir proje olduğu bilgisini vererek, arzın yoğun olmadığı bölgelerde orta ölçekli bir alışveriş merkezi ve butik bir konut projesi içinde arsa sahipleriyle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Fındıklı'daki binalarında, şu anda TSKB ve başkaca şirketlerin kiracı olarak bulunduğunu hatırlatan Ün, bu binaların Galataport'la ilgili gelişmeler çerçevesinde değerlendirileceğini söyledi. Ün, "Salı Pazarı'nın ticaret ve turizm merkezi haline dönüşmesiyle, bölgede 2-3 yıl içinde yapıların fonksiyonu değişecek" dedi.
Bülent Yoldaş/Sabah

TSKB GYO halka arz için başvurdu
  
TÜRKİYE Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin (TSKB) bir iştiraki olarak 2006 yılı başında kurulan TSKB GYO, hisselerinin yüzde 33'ünü halka arz etmek için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. 100 milyon TL olan ödenmiş sermayelerini 150 milyon TL'ye çıkaracakllarını söyleyen TSKB Genel Müdürü Korkut Ün, halka arzdan elde edilecek paranın mevcut yatırımların finansmanında kullanılacağını söyledi. Korkut Ün, TSKB GYO'nun portföyündeki projelerle ilgili şu bilgileri verdi: Sürdürülebilirlik, TSKB GYO'nun gayrimenkul yatırımlarında göz önünde bulundurduğu en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Gayrimenkul portföyü oluşturulurken, halihazırda gelir getirmekte olan varlıklar kadar, iyi ölçülmüş ve hesaplanmış riskler kapsamında yürütülebilecek proje geliştirme fırsatları da dikkate alınıyor. Şirketin gayrimenkulleri, kira geliri getirmekte olan toplam yaklaşık 20 bin m2 büyüklüğündeki üç ofis binası ile bir alışveriş merkezi projesinden ve üzerinde şehir oteli geliştirme çalışmaları sürdürülen bir arsadan meydana geliyor.

Adana'ya 200 odalı şehir oteli planlıyor
PENDİK'te 85 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen Pendorya AVM'nin TSKB GYO'nun ilk geliştirme projesi olduğunu söyleyen Korkut Ün, portföylerindeki bir diğer yatırımın da Fındıklı Binaları olduğunu belirtti. Ün, Adana'nın şehir merkezi Seyhan'da bulunan yaklaşık 3.600 metrekare büyüklüğündeki arsayı ise yaklaşık 200 odalı bir iş/şehir oteli geliştirilmesinde kullanmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Akşam

 


Geri Dön