07 / 07 / 2024

TSMD 'nin 9. ödülleri sahiplerini buldu!

TSMD 'nin 9. ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin (TSMD) 9. dönem ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi



Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin (TSMD) 9. dönem ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay   yaptığ konuşmada, 'Son zamanlarda yeniden sadece statiği değil estetiği de göz önüne alan çok güzel yapılar Türkiye sathında olmaya başladı. Gelenekle geleceği barıştıran özgün yapılar ortaya çıkmaya başladı' dedi.

Törende kendisinin mimarlık bölümünü bitirdiğini   dile getiren Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir   de daha çok icra kanadında yer aldığını ifade ede rek, 'çok özgün, kendine has, benzerlerini pek bulamadığımız bir medeniyeti   bize bahşetmiştir, ana omurgayı oluşturmuştur geçmişteki mimarlık sanatımız' diye konuştu.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı şžükrü Ünal ile TSMD Ödül Kurulu üyesi   İlhan Kural"ın konuşmalarının ardından   ödül törenine geçildi. TSMD Onur Ödülü, Doğan Tekeli-Sami Sisa ekibine, tasarım ödülleri, CER Modern Sanatlar Müzesi projesi ile Semra Uygur-Özcan Uygur ekibine ve Türkiye Noterler Birliği projesi nedeniyle Selim Velioğlu, Umut İyigün, Orhan Özüer, Murat Aksu ekibine verildi.
Gecede proje-yönetim ödülü, Türkiye Noterler Birliği"ne, Basın Yayın Ödülü Arkitera Mimarlık Merkezi'ne ve İZ TV'ye verildi. Mimariye Katkı Ödülü ise mimar-fotoğraf sanatçısı Cemal Emden'in oldu. Derneğin œÖzel Ödülü ise Joan Clos i Matheu'ya gitti.


Geri Dön