Genel

TT Arena'dan önce yolları yapıldı!

Daha önce Seyrantepe Metro İstasyonu"nu açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TEM"in altından geçerek metroyu Türk Telekom Arena ile metroyu buluşturan 3 modern tünel yolun açılışını da yaptı

Daha önce Seyrantepe Metro İstasyonu"nu açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TEM"in altından geçerek metroyu Türk Telekom Arena ile metroyu buluşturan 3 modern tünel yolun açılışını da yaptı. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, œBuradan 5,5 dakika arayla Taksim"e direk seferler yapılacak. 60 dakikada maça gelen 20-25 bin seyirci taşınmış olacak dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Taksim “ 4.Levent Metro Hattı"nın devamında inşa edilerek önceki ay hizmete giren Sanayi “ Seyrantepe hattı ile 15 Ocak"ta açılacak olan Türk Telekom Arena"da basın inceleme gezisi yaptı. Gezide İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, ULAşžIM A.şž. Genel Müdürü Ömer Yıldız ile diğer bazı Büyükşehir Bürokratları da yer aldı.

Teknolojik tüneller TEM"in 7 metre altında
Türk Telekom Arena ile metroyu buluşturan 3 modern tünel yolun açılışı öncesinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, stadın açılma tarihinden 10 gün önce metro hizmetini başlattıklarını ve tünel yolları hizmete hazır hale getirdiklerini belirterek, proje aşamasında metro istasyonu düşünülmeyen stada Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş"ın talimatıyla raylı sistem getirildiğini söyledi.

TEM"in 7 metre altından geçen 150 metre uzunluğundaki 3 ayrı modern tünel yolun Türk Telekom Arena"yı Seyrantepe-Taksim Metro Hattı ile buluşturduğunu ifade eden Göksel Gümüşdağ, œBu tünellerin yapımında çok teknolojik bir sistem kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz. 15 Ocak"ta Aslantepe Stadı"nın açılışını gerçekleştirecek olan Sayın Başbakanımız, aynı gün stadın hemen yanında inşa edilecek hastanenin de temelini atacak. Bu tünel yollardan bir tanesi acil durumlarda sadece bu hastane için hizmet verecek. Diğer iki tünel yol tamamen stat için yapıldı diye konuştu.

œSeyrantepe İstasyonu"ndan 5,5 dakika arayla Taksim"e direk seferler yapılacak. 60 dakikada maça gelen 20-25 bin seyirci taşınmış olacak diye Gümüşdağ,   içinde 144 metro vagonu için parklanma alanı ve otopark bulunan metro kompleksinin 127 milyon euroya mal olduğunu açıkladı.

Sadece raylı sisteme 5.5 milyar dolar harcandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin 2004"ten bu yana sadece metro yatırımları için 5,5 milyar dolar harcama yaptığına dikkat çeken Gümüşdağ, œBuradan 4 dakikada 4. Levent"e 16 dakikada da Taksim"e ulaşılabilecek. 15 Ocak"ta Sayın Başbakanımızın ve Başkanımız Kadir Topbaş"ın katılımıyla stat için çok gösterişli bir açılış töreni yapılacak. Biliyoruz ki birçok İstanbullu açılış maçı olan Galatasaray-Ajax maçını izlemeye gelecek. Bizim ricamız o gün İstanbulluların toplu taşımayı ve metroyu tercih etmesidir şeklinde konuxtu.

Polat"tan İBB"ye özel teşekkür

GS Başkanı Adnan Polat da metro istasyonunu kompleksin bir uzantısı olarak gördüklerini belirterek, œBaşkanımız Kadir Topbaş bize 4 yıl önce stat açılmadan metro istasyonunun açılacağını söylemişti. Metro istasyonu statan önce tamamlandı. 15"inden itibaren kullanmaya başlayacağız. Tabi bir stat kompleksi yapılırken TOKİ, Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ortak çalıştı. İBB bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Toplu taşıma ile stada gelen seyircinin en az yarısının erişimini karşılayacak. Bize her türlü desteği veren Kadir Topbaş nezdinde tüm İBB"ye teşekkür ediyorum diye konuştu.

Stadın diğer bağlantı yollarının önümüzdeki ay biteceğini açıklayan Polat, œTürk Telekom Arena Stadı Türk futboluna ve Galatasaray"a hayırlı olur inşallah. Büyük başarıları milletçe daha önce Ali Sami Yen"de olduğu gibi izleriz ve onun gurur duyarız şeklinde konuştu.

Göksel Gümüşdağ ve Adnan Polat konuşmaların ardından tünel yoldan yürüyerek Türk Telekom Arena"ya ulaştılar. Gümüşdağ ve Polat, stadın dışındaki yol çalışmalarını inceledi ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İBB

Detaylı bilgi için tıklayınızBasında yer alan diğer haberler:


Metro'nun Seyrantepe istasyonu lige hazır

Taksim metrosunun Seyrantepe bağlantısı ile Türk Telekom Arena Stadyumu'nu birleştiren 3 tünelin yapımı tamamlandı. 15 Ocak'taki açılış maçına saatte 25 bin yolcu taşınabilecek
Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında maçlarını yapacağı Türk Telekom Arena'nın açılışından 10 gün önce metro hizmetini başlattıklarını söyledi. Gümüşdağ, Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyeleri ile Seyrantepe metro istasyonu ve bağlantı tünellerinde incelemelerde bulundu. Taksim - Hacıosman metro hattının Seyrantepe bağlantısı ile Türk Telekom Arena Stadyumu'nu birbirine bağlayan 3 yolcu tünelinin stadyumun açılışına yetiştirildiğini belirten Gümüşdağ, istasyondaki tünellerin doğrudan stadyuma bağlantı sağladığını,tünellerin TEM otoyolunun 7 metre altında ve 150 m. uzunluğunda olduklarını söyledi. Stadyumun yanındaki hastanenin temelinin de 15 Ocak'ta Başbakan Tayyip Erdoğan'ın atacağını belirten Gümüşdağ, hastane hizmete açıldığında tünellerden birinin acil sağlık hizmetleri için kullanılacağını söyledi.

5,5 DAKİKADA BİR SEFER
Seyrantepe-Taksim hattında sefer aralığının 5.5 dakika olacağına dikkat çeken Gümüşdağ 'Taksim'e sürekli sefer uygulanacak. Saatte 20-25 bin yolcumuzu taşımayı hedefliyoruz. 4 dakikada Levent'e ulaşım sağlanırken, 16 dakikada da Taksim'e varılacak' dedi. Özellikle stadın açılışında sorun yaşanmaması için toplu ulaşımın kullanılmasını tavsiye eden Gümüşdağ, 144 vagonun bakımın da yapılacağı park alanına sahip olan kompleksin maliyetinin maliyetinin 127 milyon Euro olduğunu kaydetti.
Sabah/Zeynel YAMAN

Türk Telekom Arena için metro hazır

GS'ın yeni stadı TT Arena'yı Taksim'e bağlayan metro hizmete girdi. Yeni hatla saatte 25 bin taraftar taşınabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisİ Başkan Vekili Gümüşdağ, Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında maçlarını yapacağı Türk Telekom Arena'nın açılışından 10 gün önce metro hizmetini başlattıklarını söyledi. Gümüşdağ, stat projesi gündeme geldiğinde, Seyrantepe istasyonunun çalışmalarına başlandığını belirterek, 'TT Arena'nın 15 Ocakta açılmasından 10 gün önce metro hizmetini başlatmış oluyoruz' dedi. Otoban yolunun 7 metre altından 150 metre uzunluğunda üç ayrı tünel bağlantısının oluşturulduğunu söyleyen Gümüşdağ,'Metrodan inen bir kişi, bir kat aşağıya inip, tünellerin içinden geçerek, rahatlıkla stada ulaşabilecek. Buradan 5,5 dakika arayla Taksim'e seferler uygulanacak. Özellikle maç günlerinde burada bir yoğunluk olacak. 60 dakikada 25 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz.' dedi.
şžAMİL KUCUR /Yeni şžafak

Metro maça yetişti taraftar rahatladı  

Seyrantepe Metro İstasyonu, 15 Ocak"taki Türk Telekom Arena"nın açılışından önce hizmete girdi. Galatasaray Başkanı Polat Seyrantepe Metro İstasyonu"nun stadın bir uzantısı olduğunu söyledi

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Galatasaray"ın ligin ikinci yarısında maçlarını yapacağı Türk Telekom Arena"nın açılışından 10 gün önce metro hizmetini başlattıklarını bildirdi. Gümüşdağ, Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve yönetim kurulu üyeleri ile Seyrantepe Metro İstasyonu ve bağlantı tünellerinde incelemelerde bulundu. Seyrantepe istasyonunda basın mensuplarına açıklama yapan Gümüşdağ, bugünün Büyükşehir Belediyesi için çok anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Gümüşdağ, stat projesi gündeme geldiğinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın talimatıyla Seyrantepe istasyonunun çalışmalarına başlandığını belirterek ˜"Türk Telekom Arena"nın 15 Ocak"ta açılmasından 10 gün önce metro hizmetini başlatmış oluyoruz"" dedi.

SAATTE 25 BİN YOLCU

 

Göksel Gümüşdağ, otoban yolunun 7 metre altından 150 metre uzunluğunda üç ayrı tünel bağlantısının oluşturulduğunu anlatarak, şunları kaydetti: œMetrodan inen bir kişi, bir kat aşağıya inip, tünellerin içinden  geçerek, rahatlıkla stada ulaşabilecek. Stadın yanı sıra bir de temeli 15 Ocak"ta Başbakan"ımız tarafından atılacak hastane projesi var. Hastane açıldığında, tünellerin biri hastane için hizmet verecek. Buradan 5,5 dakika arayla Taksim"e seferler uygulanacak. Özellikle maç günlerinde burada bir yoğunluk olacak. 60 dakikada 25 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz.

VERİLEN SÖZLER TUTULDU

Galatasaray Başkanı Adnan Polat da Seyrantepe İstasyonu"nun stadın bir uzantısı olduğunu söyledi. Polat, Topbaş"ın dört sene önce kendilerine         stat açılmadan önce metro istasyonunun hazır olacağı konusunda söz verdiğini hatırlatarak, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Stadın açılışında ulaşım başta olmak üzere bazı sorunlarla karşılaşılabileceğini belirten Polat, stadın diğer bağlantı yollarının birçoğunun da yakın dönemde biteceğini dile getirdi. Adnan Polat ˜"Temenni ediyorum ki, 15 Ocak"tan itibaren yeni stadımız Türk futboluna ve Galatasaray"a hayırlı     olur. Ali Sami Yen"de olduğu gibi büyük başarıları birlikte izleyeceğiz ve onun gururunu yaşayacağız"" diye konuştu. ¢ AA

˜AçILIşžA METRO İLE GELİN"

İstasyon kompleksinin maliyetinin 127 milyon avro olduğunu aktaran Gümüşdağ, kompleks içerisinde, ayrıca 144 vagonluk parklama ve bakım alanlarının bulunduğunu ifade etti. Göksel Gümüşdağ, 2004 yılından bu yana metro alanında yapılan harcama tutarının 5,5 milyar dolar olduğunu kaydetti. Türk Telekom Arena"nın 15 Ocak"ta görkemli bir törenle hizmete açılacağını anımsatan Gümüşdağ, açılışa katılacak vatandaşların metro ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.
Star