27 / 04 / 2024

TTNet CEO'su değişti! Kurumda başka değişiklikler de var...

TTNet CEO'su değişti! Kurumda başka değişiklikler de var...

Türk Telekom Grubu, KAP'a yaptığı açıklamayla 2012 yılı Kasım ayından bu yana TTNET’in CEO’su olan Abdullah Orkun Kaya’nın görevinden ayrıldığını, yerine ise şirketin finanstan sorumlu yöneticisi (CFO) Kaan Aktan’ın getirildiğini duyurdu.



Türk Telekomünikasyon A.Ş., kurum bünyesindeki organizasyonel değişikliklerle ilgili Kamuyu aydınlatma Platformu'na (KAP) şu açıklamayı yaptı:


"Türk Telekom Grubu müşteri ihtiyaçlarına ve gerekliliklerine tam olarak cevap veren "tek noktada hizmet" yaklaşımının etkin bir şekilde sunulmasını sağlayarak Grubu rakiplerinden ayırmak amacıyla entegrasyon sürecinin ikinci aşamasını müşteri odaklı yaklaşımla sürdürülebilir büyüme stratejisi etrafında şekillendirmeye karar vermiştir.  


Türk Telekom Grubu'nun mobil ve sabit hizmetlerin birlikte pazara sunulması ve müşteri hizmetlerinin tek çatı altında toplanmasını öngören entegrasyon projesi, teknoloji ve iletişim hizmetlerinde müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamayı, satış kanallarının ve ticari fonksiyonların tek elden yönetilmesiyle müşterilere sunulan değeri daha da artırmayı hedeflemektedir.


Türk Telekom Grubu'nun tam entegrasyonu yönünde ikinci aşama, Türk Telekom, TTNET ve Avea'nın tüzel kişiliklerini mevcut haliyle muhafaza ederek ve tabi oldukları mevzuata tamamen uyarak uygulanacaktır.


Bu kapsamda, aşağıdaki organizasyonel değişikliklerin hayata geçirilmesine karar verilmiştir:


Grubun mobil ve sabit tüm bireysel satış faaliyetlerinin ortak yönetimi göreviyle TTNET bünyesinde yeniden tanımlanan "Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcılığı" pozisyonuna Hüseyin Balcı atanmıştır. 


Bireysel müşteri hizmet kalitesini daha da ileriye taşımak amacıyla, var olan tüm mobil ve sabit hat operasyonlarının müşteri ilişkileri birimlerinin yönetimi, TTNET bünyesinde yeni oluşturulan "Bireysel Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı" çatısı altında birleştirilmiş ve bu göreve Orçun Onat atanmıştır.


Grubun mobil ve sabit tüm kurumsal pazarlama, kurumsal satış ve kurumsal müşteri ilişkileri birimlerinin yönetimi TTNET bünyesinde "Kurumsal Ticari Genel Müdür Yardımcılığı" çatısı altında birleştirilmiş ve bu göreve Mehmet Ali Akarca atanmıştır. 


TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya görevinden ayrılmış olup TTNET Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan mevcut görev ve sorumluluklarına ilaveten, vekâleten TTNET Genel Müdürü olarak atanmıştır.


TTNET Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen görevinden ayrılmıştır ve Coşkun Şahin, Türk Telekom Teknoloji Başkanı olarak liderliğini yürüttüğü Türk Telekom ve Avea Teknoloji, Network ve Operasyon organizasyonlarına ilaveten TTNET Teknoloji organizasyonunun da sorumluluğunu üstlenecektir.


Avea İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Cemil Yıldırım, Türk Telekom Destek Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı çalışacaktır.


Türk Telekom Hukuk Başkanı Ahmet Bülter görevinden ayrılmıştır ve bu pozisyona atacak kişi yakın zamanda açıklanacaktır.


TTNET Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz görevinden ayrılmıştır. 

Bülter ve Yılmaz danışman olarak Grupta görev almaya devam edeceklerdir.


Boş olan Türk Telekom Regülasyon Başkanlığına Ramazan Demir atanmıştır."





Geri Dön