05 / 05 / 2024

TÜDEF: Çürük bina için dava açın!

TÜDEF: Çürük bina için dava açın!

TÜDEF yöneticisi Çetin, depremde evleri yıkılanların 3 yıl içinde dava açmaları gerektiğini belirterek, Noterden müteahhide, Şehircilik Bakanlığına ve kredi aldıkları bankaya ihtarname çekmeleri gerektiğini hatırlattı



Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin Vanda evi yıkılanlara, haklarını aramaları çağrısında bulundu. Kanuna standartlara uygun olmayan ve ayıplı mal kabul edilen konut türü taşınmazlarda sorumluluğun 5 yıl olduğunu ifade eden Çetin, Burada tüketicinin 4 hakkı var; parayı geri almak, misli ile değiştirmek, ücretsiz tamir hakkını kullanmak veya ayıp oranında indirim sağlamak. Gayrimenkuller için geçerli olan, parayı geri almak ya da misli ile değiştirmek dedi. Çetin yapılacak işleri de 3 yıl içinde önce müteahhit firmaya, satan firma ya da kişiye, teknik kontrolünü yapan yapı denetim firmasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve konutu alırken kredi kullandıysa kredi aldığı bankaya ihtarname gönderilmesi, 15 gün içinde cevap gelmemesi halinde  tüketici mahkemesine dava açması olarak sıraladı.

Depremzedeler için mevlit

Bu arada Vanda bu akşam saatlerinden sonra yağış bekleniyor. Sıcaklık eksi 5 derece olarak. Diyanet İşleri Başkanlığı, şehitler ile depremde hayatını kaybedenler için bu akşam yatsı namazı sonrası tüm yurtta mevlit ve hatim programları düzenleyecek.

STAR


Geri Dön